Dag 10 - ENG-WAL & IRA-USA

Dag 10 - ENG-WAL & IRA-USA

29-11-2022

Na een hopelijk succesvol verlopen wedstrijd van Nederland gaan we vanavond vrolijk door met de laatste twee wedstrijden uit groep B. Check nog even snel de preview van de wedstrijden van 16 uur! Het leuke hieraan is dat alle 4 de ploegen nog door zouden kunnen gaan. Op dit moment heeft Engeland 4 punten, Iran 3 punten, de Verenigde Staten 2 punten en Wales 1 punt. Voor Wales is het daarom zaak hoe dan ook van Engeland te winnen, terwijl de VS en Iran hoogstwaarschijnlijk gaan uitmaken wie er samen met de Engelsen doorgaan. Maar goed, de bal is rond. En dat kan nog wel eens voor gekke verrassingen zorgen.

Wales - Engeland

Vanavond is het do or die voor Wales. De Britten nemen net op tegen een ander lid van het Verenigd Koninkrijk en hebben absoluut iets recht te zetten na de dramatische wedstrijd tegen Iran. Hierin gingen zij met 2-0 onderuit. Engeland speelde diezelfde dag een ietwat teleurstellende wedstrijd tegen de Verenigde Staten, de ploeg die voor de tweede keer 1 schamel puntje pakte. Van de Engelsen wordt verwacht dat ze hoe dan ook de 3 punten pakken, waardoor ze netjes als groepswinnaar naar de laatste 16 gaan. Of kan de ploeg van Gareth Bale toch verrassen?

Beide team scoren - NEE

Na de wedstrijd tegen Iran zijn wij het vertrouwen in Wales eigenlijk compleet verloren. Ze komen maar moeizaam tot kansen, waarbij het simpelweg aan kwaliteit ontbreekt. Daarbij zal Engeland ongetwijfeld het gevoel hebben iets recht te moeten zetten na het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen de VS. Daarnaast zien we tijdens dit WK bijzonder veel wedstrijden waar maar 1 ploeg het net te vinden. Wij hebben het gevoel dat dit typisch zo’n wedstrijd gaat zijn. Beide teams scoren - NEE, levert je bij Unibet een quotering van 1,68 op.

European Handicap -1 voor Engeland

Wij hebben zoals gezegd niet al te veel vertrouwen in Wales. Daarbij is Engeland simpelweg een veel beter land met betere spelers, waardoor wij hoe dan ook een zege van de ploeg van Gareth Southgate verwachten. We hebben daarnaast tegen Iran gezien dat de kansen aan elkaar werden geregen. En dat tegen een ploeg die op zijn beurt Wales wist te verslaan. Wij gaan daarom voor een wat ruimere overwinning van The Three Lions: een European Handicap van -1, waardoor Engeland met 2 doelpunten verschil moet winnen. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,37. Eitje?

Iran - Verenigde Staten

De laatste wedstrijd die wij vandaag behandelen heeft uiteraard niet alleen een sportief, maar ook een politiek tintje. Beide teams vechten elkaar als sinds jaar en dag de tent uit. Gelukkig voor iedereen wordt het vandaag een keer op het veld beslist. Iran verraste enigszins door met 2-0 van Wales te winnen. Zeker nadat we ze met 6-2 klop zagen krijgen van Engeland. De Verenigde Staten doen het tot nu toe vrij degelijk met 2 gelijke spelen. Vooral het gelijkspel tegen Engeland zal ze het nodige vertrouwen geven. Interessant en belangrijk voor beide ploegen is uiteraard om vandaag te winnen. De winnaar plaatst zich namelijk sowieso voor de volgende ronde.

Dubbele kans Iran - 1X

Na de eerste wedstrijd van Iran tegen Engeland zagen wij het bijzonder somber in voor de ploeg van Alireza Jahanbakhsh. Echter hebben zij het bijzonder goed hersteld. De VS heeft het goed gedaan tegen Engeland, maar liet het juist enigszins afweten tegen Wales. Als we de recente vorm van beide landen erbij pakken, dan zien we dat Iran in de laatste 5 wedstrijden alleen van Engeland verloor. Aan de andere kant wist de Verenigde Staten al 5 wedstrijden op rij niet te winnen. Ook niet tegen tegenstanders als El Salvador, Japan, Saoedi Arabië en Wales. Daarom gaan wij voor een kleine verrassing, waarbij Iran minimaal gelijk speelt. Dit leidt tot een dubbele kans voor Iran. Dit levert je bij Jack's een quotering van 1,85 op.

Meer dan 1,5 schoten op doel - Sardar Azmoun

Eén van de opvallendste spelers van Iran is Sardar Azmoun. Hoewel hij tegen Engeland nog invaller was (dit deed hij overigens prima), speelde hij tegen Wales een zeer sterke wedstrijd als basisspeler. In totaal loste de aanvaller van Bayer Leverkusen 4 schoten, waarvan er 2 op doel gingen. Wij hebben daarom de indruk dat Azmoun er lekker in zit. Daarbij heeft hij ons eerder dit toernooi al een leuke winst opgeleverd, waardoor wij opnieuw het volste vertrouwen in hem tonen. Meer dan 1,5 schoten op doel voor Sardar Azmoun tegen de Verenigde Staten levert je bij bet365 een quotering van 4,00 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën