Dag 12 - KRO-BEL & CAN-MAR

Dag 12 - KRO-BEL & CAN-MAR

01-12-2022

Vandaag vechten onze zuiderburen voor hun laatste kans op dit WK. Vorige week ging de ploeg van Roberto Martinez dramatisch onderuit tegen Marokko, waardoor de Belgen momenteel op een 3e plek staan. En dan moeten ze het ook nog eens opnemen tegen de op papier grootste concurrent in de groep, Kroatië. Voor Marokko geldt maar één ding: een gelijkspel is genoeg voor een plek bij de laatste 16. Kan de ploeg van Hakim Ziyech de druk aan en weten zij zich voor het eerst in bijzonder lange tijd te plaatsen voor de volgende ronde van een WK? We weten het rond een uur of 18.00!

Kroatië - België

Dé wedstrijd van vandaag gaat tussen Kroatië en België. De Rode Duivels staan onder grote druk. Zeker gezien het feit dat er in de media steeds meer berichten verschijnen over onrust binnen de selectie. De Bruyne die het aan de stok heeft met Alderweireld en Vertonghen die een kritische opmerking van Hazard even verkeerd oppakte. En dan wacht Kroatië, de ploeg van Luka Morris die afgelopen week met 4-1 zeer overtuigend van Canada won. Voor de Belgen zit er niets anders op dan het winnen van deze wedstrijd. Ga er maar aan staan tegen de WK-finalist van 4 jaar geleden.

Beide teams scoren - Ja

Wij verwachten dat beide teams vandaag het net gaan vinden. België heeft Romelu Lukaku terug en heeft geen enkel excuus niet te gaan aanvallen. Met de klasse van de voorhoede moet het daarom absoluut mogelijk zijn minimaal 1 goaltje te maken. Echter ziet de achterhoede van de Belgen er niet al te zeker uit, waardoor wij ook zeker een doelpunt van de Kroaten verwachten. Dit leidt uiteraard tot allebei de teams die gaan scoren. Dit levert je bij Jack's een mooie quotering op van 1,88. Moet lukken, toch?

Meer dan 2,5 schoten - Kevin de Bruyne

Ondanks het feit dat Kevin de Bruyne niet in bloedvorm verkeert wordt er vandaag een hoop van hem verwacht. Tegen Marokko speelde hij een matige wedstrijd, maar toch loste hij zowaar drie schoten. Aangezien hij de vrije trappen neemt, regelmatig van afstand schiet en het feit dat België ongetwijfeld de druk bij de Kroaten moet gaan opvoeren, verwachten wij vandaag minimaal hetzelfde resultaat van Kevin de Bruyne. Meer dan 2,5 schoten voor Kevin de Bruyne levert je bij Circus een quotering van 2,20 op.

Canada - Marokko

Naast de Belgen hebben veel Nederlanders een hoop sympathie voor de Marokkaanse nationale ploeg. Zolang de supporters het centrum van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam maar een beetje heel houden. Marokko won bijzonder knap met 2-0 van België, waardoor de ploeg van Walid Regragui met één been in de volgende ronde staat. Daarvoor moeten zij echter minimaal 1 punt pakken tegen het al uitgeschakelde Canada. Toch zijn dit wedstrijden die je absoluut niet moet onderschatten. We hebben namelijk allemaal kunnen zien hoe goed de Canadezen tegen België waren. Lukt het Marokko door te stoten naar de laatste 16?

Winst Marokko

Wij hebben de vorige twee wedstrijden van Marokko kunnen zien dat de ploeg er absoluut beter voor staat dan 4 jaar geleden. Er lopen een aantal zeer goede voetballers in, terwijl het achterin vrij goed staat. Zo liet keeper Mohamedi nog geen bal door en is het aantal schoten op doel dat men tegen krijgt niet al te gek hoog. Wij verwachten daarom dat Marokko gaat winnen. Zeker gezien het feit dat er voor de Noord-Afrikanen veel meer op het spel staat dan Canada. Winst voor Marokko levert je bij Unibet een quotering van 1,91 op.

Assist Hakim Ziyech

De grote man bij Marokko is uiteraard Hakim Ziyech. Het grootste gevaar komt steeds van de ex-Ajacied af, waarbij hij het met zijn typerende voorzetten elke tegenstander lastig maakt. Vorige wedstrijd gaf hij dan ook een prachtige assist, terwijl er ook nog een doelpunt werd afgekeurd op aangeven van de Chelsea-speler. Wij verwachten dat Ziyech vandaag opnieuw belangrijk gaat zijn met een beslissende voorzet. Zeker omdat hij alle corners en vrije trappen neemt. Minimaal één assist van Ziyech levert je bij bet365 een quotering van 4,33 op. Dat is wel een gokje waard toch?

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën