Dag 13 - ZKO-POR & GHA-URU

Dag 13 - ZKO-POR & GHA-URU

02-12-2022

Vandaag, op vrijdag 2 december, gaan we ons opmaken voor de laatste groepswedstrijden van het WK 2022 in Qatar. Wat vliegt het toch weer razendsnel voorbij. Waar menig voetballiefhebber zich dagelijks verheugd op een viertal voetbalwedstrijden, is dit grote spektakel na vandaag voorbij. Aan de andere kant gaan we vanaf nu alleen maar toplanden in actie zien, waardoor we ons niet meer hoeven te verbijten op het dramatische spel van ploegen als Wales en Qatar. We geven je in deze preview in totaal vier wedtips voor de laatste 2 wedstrijden in groep H, de poule van Portugal, Ghana, Uruguay en Zuid-Korea. Welke twee ploegen gaan er door naar de achtste finale?

Zuid-Korea - Portugal

We beginnen met het Portugal van trainer Fernando Santos. Zij wisten beide wedstrijden te winnen, door Uruguay met 2-0 en Ghana met 3-2 te verslaan. Hierdoor zijn de Portugezen al zo goed als zeker van de eerste plek in de poule. Om dit helemaal zeker te weten moeten ze eigenlijk minimaal 1 punt pakken tegen Zuid-Korea, het Aziatische land dat zo goed als uitgeschakeld is. Alleen een dikke overwinning en winst van Uruguay op Ghana kan zorgen voor een wonder bij de Koreanen. Het is ze zeker gegund, echter zien wij dit als een redelijk kansloze missie.

Beide teams scoren - Nee

Tegen Uruguay hebben we kunnen zien dat de verdediging, op een enkel moment na, bijzonder sterk staat. Niet gek met twee toppers als Ruben Dias en Pepe achterin. Als we naar beide ploegen kijken, dan valt op dat er bijzonder weinig wedstrijden worden gespeeld waarin beide ploegen het net weten te vinden. Voor Portugal geldt maar een scorende ploeg in een wedstrijd voor maar liefst 7 van de laatste 8 wedstrijden, terwijl dit de Zuid-Koreanen in 6 van de laatste 8 wedstrijden overkwam. Wij denken daarom dat maar een van beide ploegen gaat scoren. Beide teams scoren - Nee levert je bij Livescore Bet een quotering van 2,05 op. Lekker verdubbelaartje!

Doelpunt Bruno Fernandes

De grote man van Portugal tegen Uruguay was zonder twijfel Manchester United middenvelder Bruno Fernandes. De sierlijke middenvelder scoorde twee keer en laat hiermee zien tot de absolute topspelers op aarde te behoren. Hij laat al regelmatig zien over een sterk scorend vermogen te beschikken, waardoor wij denken dat hij vanavond opnieuw het net gaat vinden. Zeker omdat Zuid-Korea ongetwijfeld de nodige ruimte gaat weggeven. Een doelpunt van Bruno Fernandes levert je bij Jack's een quotering van 4,60 op. Die laat je toch niet lopen?

Ghana - Uruguay

De verrassing in deze poule is vooralsnog Ghana. De Afrikanen speelde een zeer sterke pot tegen Portugal en wonnen afgelopen week met 3-2 van Zuid-Korea. Dit had de ploeg voor een groot deel te danken aan de aanwezigheid van Mohammed Kudus. De Ajax-middenvelder laat zien geregeld zien en wist afgelopen wedstrijd tweemaal het net te vinden. Voor Uruguay geldt niet anders dan een overwinning. Dat zal lastig zat worden, aangezien de Zuid-Amerikanen nog geen enkel doelpunt wisten te maken. En dat valt tegen met spelers als Cavani, Suarez, Bentancur, Vecino en Darwin Nuñez. Gaat het Uruguay vanavond wel lukken om te scoren?

Beide teams scoren - Ja

Wedstrijden van Ghana zijn tot nu toe misschien wel de allerleukste op dit WK. Beide gespeelde wedstrijden eindigden in 3-2, waardoor er aan spektakel geen gebrek was. Wij verwachten dat de Ghanezen vanavond ook weer gaan schitteren, waarbij gezegd moet worden dat ze het verdedigend nog niet allemaal even goed op orde hebben. Daarom gaan wij voor beide teams die vandaag het net vinden. Dit levert je bij Unibet een quotering van 1,96 op.

Meer dan 1,5 schoten - Mohammed Kudus

Voor ons en waarschijnlijk veel andere Nederlanders zijn de ogen weer gericht op de eerder genoemde Mohammed Kudus. Zowel tegen Portugal als Zuid-Korea lost de nummer 10 twee schoten, die ook nog eens behoorlijk gevaarlijk bleken te zijn. Wij gaan vandaag opnieuw voor meer dan 1,5 schoten voor Kudus. Schoten die niet eens op doel hoeven te zijn. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,00 op. Meepakken!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën