Dag 15 - Engeland-Senegal

Dag 15 - Engeland-Senegal

04-12-2022

Vandaag is het de beurt aan The Three Lions. Engeland neemt het in de achtste finale op tegen Senegal, het land waar Nederland ternauwernood van wist te winnen. De Afrikanen rekenden onlangs knap af met Ecuador, waardoor ze keurig een rondje verder zijn. Het is en blijft een lastige ploeg die het de Engelsen ongetwijfeld ook lastig zat gaat maken. Daarbij moet gezegd worden dat Engeland het tot nu toe meer dan prima doet en veelvuldig het net weet te vinden. Kan Senegal verrassen? Is Football coming home? Vanavond weten we meer!

Engeland: een doelpuntloze Harry Kane

Vier jaar geleden was Harry Kane de absolute doelpuntenmaker op het WK in Frankrijk. Dit jaar staat de aanvaller van Tottenham Hotspur nog op ‘0’. Wel moeten we hieraan toevoegen dat hij wel een aantal bijzonder fraaie assists heeft afgeleverd. Wat te denken van zijn pass op Phil Foden tegen Wales? Het blijkt dat Engeland een gouden bank heeft. Spelers als Marcus Rashford en de eerder genoemde Phil Foden begonnen allebei vanaf de bank, maar laten inmiddels zien dat ze eigenlijk amper zijn weg te denken uit de basiself.

Een Senegal zonder Sadio Mané

Een van de grootste afwezigen tijdens dit toernooi is de Senegalese spits Sadio Mané. De aanvaller van Liverpool raakte vlak voor het toernooi geblesseerd en moest het WK hierdoor aan zich voorbij laten gaan. Hierdoor leek het een kansloze missie voor de ploeg van bondscoach Aliou Cissé. Echter wonnen ze overtuigend van Senegal en lieten ze Ecuador zien dat ze ook zonder de steraanvaller een geweldig team hebben, waarin ze vooral op het gebied van kracht bijzonder sterk zijn.

Beide teams scoren - JA

Uiteraard is Engeland de favoriet. Ze hebben de betere spelers, meer ervaring op het hoogste niveau en zijn het daarbij aan hun stand verplicht afstand te nemen van de Afrikanen. Wij zien echter wel dat de verdediging van Engeland nog niet erg getest is. Wij schatten Senegal hoger in dan Wales, Iran en de Verenigde Staten, waardoor wij zeker kansen zien voor Senegal wat betreft het maken van een doelpunt. Engeland mag dan een waanzinnige voorhoede hebben, met spelers als Harry Maguire en Jordan Pickford blijf je altijd kwetsbaar. Wij denken daarom dat beide ploegen vandaag het net gaan vinden. Dit levert je bij Unibet een quotering van 2,35 op.

Doelpunt Marcus Rashford

Als er een speler in vorm is bij de Engelsen, dan is het wel Manchester United aanvaller Marcus Rashford. De aanvaller begon als wisselspeler, maar liet tegen Iran al zien dat hij absoluut van waarde is. Tegen Wales stond hij zowaar in de basis. Een beloning van trainer Gareth Southgate die de maatschappelijk betrokken Rashford met beide handen aangreep. Hij maakte twee goals, waaronder een geweldige vrije trap. Wij verwachten dat hij vanavond opnieuw gaat scoren. Er lijkt namelijk geen rem op te zitten. Een doelpunt van Marcus Rashford levert je bij bet365 een quotering van 3,25 op.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Ismaila Sarr

Een van de sterkhouders van Senegal is Ismaila Sarr. De buitenspeler van Watford kent een lekker WK en kwam tegen Ecuador op het scorebord. Daarbij loste hij dit WK elke wedstrijd minimaal 3 schoten, waarbij dit alleen tegen Nederland tot een schot op doel leidde. Wij verwachten dat hij tegen Engeland opnieuw de meest gevaarlijke man van de Senegalezen gaat zijn en minimaal 1 schot op doel gaat lossen. Meer dan 0,5 schoten op doel voor Ismaila Sarr levert je bij LiveScore Bet een quotering van 2,25 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën