Dag 15 - Frankrijk-Polen

Dag 15 - Frankrijk-Polen

04-12-2022

Zondag 4 december, de dag voor Sinterklaas en Nederland is door naar de kwartfinale! We zijn dan ook benieuwd of de grote ploegen deze dagen nog wat onverwachte cadeautjes weggegeven. Dit zou zomaar kunnen gebeuren in de wedstrijd tussen Frankrijk en Polen. Dit is de derde achtste finale van het toernooi, waarbij er één duidelijke favoriet is. Frankrijk won groep C, terwijl Polen uiteindelijk knap 2e werd en hierdoor Mexico achter zich liet. Maar kunnen zij het ook de Fransen moeilijk maken, de ploeg die afgelopen week van Tunesië verloor? We vertellen je er alles over in dit artikel en voorzien je van drie wedtips.

Een gehavend Frankrijk

Frankrijk is uiteraard een van de grote favorieten voor het winnen van het WK. Ze zijn de regerend wereldkampioen en hebben met spelers als Kylian Mbappé en Hugo Lloris spelers in de ploeg die van absoluut wereldniveau zijn. Met name eerstgenoemde laat het dit WK al genoeg zien, waarbij de druk de komende wedstrijden alleen maar zal toe nemen. Dit is wel nodig, aangezien spelers als Pogba, Benzema en Lucas Hernandez eerder al afvielen met blessures.

Polen te afhankelijk van Lewandowski?

We hebben in de wedstrijd van Polen tegen Argentinië kunnen zien dat de Polen wel erg afhankelijk zijn van spits Robert Lewandowski. Daaruit kwam ook duidelijk naar voren dat hij het niet alleen kan. Hij stond regelmatig alleen op een eiland, waardoor er simpelweg geen eer te behalen viel. Een andere sterkhouder dit toernooi is keeper Wojciech Szczęsny. Hij stopte onder andere een penalty van Lionel Messi en blinkt het hele toernooi al uit door het verrichten van waanzinnige reddingen. Kunnen deze twee toppers Polen richting de kwartfinale brengen?

Beide teams scoren - JA

Uiteraard is Frankrijk deze wedstrijd de grote favoriet. Dit is dan ook goed terug te zien in de quoteringen bij de bookmakers. Frankrijk staat echter niet al te sterk als we het hebben over het verdedigende aspect. Zo kregen zij tegen alledrie de teams uit de groepsfase minimaal 1 tegendoelpunt te verwerken. Aangezien Polen toch iets moet verzinnen om niet 90 minuten lang tegen te houden, verwachten wij dat Polen minimaal 1 goal gaat maken. Dit leidt volgens ons tot beide teams scoren. Dit levert je bij Jack's een quotering van 2,28 op.

Minder dan 0,5 schoten op doel - Ousmane Dembélé

Een van de aanvallers van Frankrijk is Ousmane Dembélé. De buitenspeler van FC Barcelona kent een wisselvallig WK, waarbij hij in de eerste twee wedstrijden geen enkele keer op goal wist te schieten. Alleen tegen Tunesië, toen hij inviel na 78 minuten, loste hij een schot op doel. Dit was overigens wel in de absolute slotfase, waarin Frankrijk werkelijk waar alles op alles zette om toch nog te scoren. Wij moeten überhaupt nog zien of hij in de basis staat, maar wat de Franse bondscoach ook beslist, wij verwachten geen schot op doel van de nog altijd jonge aanvaller. Minder dan 0,5 schoten op doel van Ousmane Dembélé levert je bij bet365 een quotering van 2,75 op.

Meer dan 6,5 schoten op doel - Frankrijk

Wij verwachten, zoals iedereen, dat Frankrijk vandaag de overhand gaat hebben. Ze lieten onder andere tegen Denemarken en Australië al zien een flink aantal schoten te lossen, waarbij er bij die beide potjes uiteindelijk 7 op doel belandden. Als we dan naar de laatste wedstrijd van Polen kijken, dan zien we dat zij maar liefst 12 schoten op doel kregen te verwerken tegen Argentinië. Wij denken mede daardoor dat Frankrijk er ook zeker nu weer meer dan 6,5 schoten moet kunnen lossen tussen de palen en onder de lat. Meer dan 6,5 schoten op doel voor Frankrijk levert je bij Unibet een quotering op van 1,91. Speel jij mee?

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën