Dag 16 - Brazilië-Zuid-Korea

Dag 16 - Brazilië-Zuid-Korea

05-12-2022

De tweede achtste finale op deze maandag 6 december gaat tussen Brazilië en Zuid-Korea. De Brazilianen werden eerste in groep G, waarbij zij zowel Servië als Zwitserland versloegen. De laatste wedstrijd ging echter met 1-0 verloren tegen Kameroen. Dit was overigens wel met een B-team. Toch zien we nog niet het Brazilië waar menig voetballiefhebber doorgaans van smult. Zuid-Korea verraste afgelopen vrijdag vriend en vijand door zich toch nog te plaatsen voor de laatste 16. Zij wonnen met 2-1 van een B-team van Portugal, terwijl Uruguay ondanks hun 2-0 overwinning op Ghana één goaltje tekort kwamen. Kan het team van Heung-Min Son verrassen of weet Brazilië nu wel in vorm te zijn?

De terugkeer van Neymar?

De grote vraag bij Brazilië is natuurlijk of sterspeler Neymar weer terugkeert na een blessure. Deze enkelblessure liep hij op tegen Servië, waardoor hij de overige twee groepswedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan. De laatste twee wedstrijden won Brazilië met 1-0 van Zwitserland en verloor het dus van Kameroen. Daaruit blijkt dat Brazilië absoluut nog niet is waar het wil zijn. Zeker omdat de Brazilianen bij de bookmakers nog altijd worden gezien als de grote favoriet voor de WK-titel.

Zuid-Korea: uit de as herrezen

Zuid-Korea behaalde 1 puntje uit de eerste twee wedstrijden tegen Uruguay en Ghana. Hierdoor stond menig Zuid-Koreaan na het 3-2 verlies tegen Ghana al met tranen in de ogen, gezien het feit dat er een wonder moest gebeuren om de volgende ronde te bereiken. Dat wonder kwam er toch. Zuid-Korea schoot in blessuretijd tegen Portugal de bevrijdende 2-1 tegen de touwen, waardoor niet Uruguay maar de oud-ploeg van Guus Hiddink naar de 1/8e finale gaat. Uiteraard leidde ook dit weer tot de nodige tranen.

Zuid-Korea scoort niet

Iedereen weet dat Brazilië een veel beter team dan Zuid-Korea heeft. Daarbij is de klap tegen Kameroen ongetwijfeld een wake-up call, waardoor iedereen weer scherp zal zijn. Zeker in het geval dat Neymar weer mee kan doen. Om die reden verwachten wij een eenvoudige zege van de Goddelijke Kanaries, waarbij zij geen tegendoelpunt krijgen. Net als in 80% van de laatste 10 wedstrijden. Brazilië wint zonder tegendoelpunt levert je bij bet365 een quotering van 1,83 op.

Minder dan 2,5 doelpunten

Brazilië wist dit toernooi nog niet heel erg te overtuigen. Sterker nog, in 3 wedstrijden scoorden zij 3 keer. Dit is niet echt Braziliaans te noemen, aangezien de ploeg van bondscoach Tite in de laatste 7 wedstrijden voor het WK maar liefst 26 keer wist te scoren. Dit toernooi wil het echter nog niet vlotten en werd er in geen van de wedstrijden meer dan 2 keer gescoord. Wij denken zeker te weten dat Brazilië gaat winnen, maar niet met heel grote cijfers. Minder dan 2,5 doelpunten tijdens Brazilië - Zuid-Korea levert je bij Circus een quotering van 1,80 op.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Casemiro

Wij verwachten dat Brazilië veruit de overhand heeft vanavond. Een van de sterkhouders van de Zuid-Amerikanen is Casemiro. De middenvelder van Manchester United kent tot nu toe een prima WK. Hij werd dan wel gespaard tegen Kameroen, vanavond is hij ongetwijfeld weer van de partij. Tegen zowel Servië als Zwitserland loste de ijzersterke voetballer meerdere schoten af en wist hij zelfs eenmaal te scoren. Wij verwachten dat hij vanavond meer dan 0,5 keer op doel schiet of kopt. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 2,65 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën