Dag 16 - Japan-Kroatië

Dag 16 - Japan-Kroatië

05-12-2022

We hebben inde groepsfase van dit WK meer dan genoeg verrassingen kunnen zien. Vandaag zien we een van de grootste verrassingen in actie tijdens de achtste finale wedstrijd tegen Kroatië. We hebben het natuurlijk over Japan, het land dat van zowel Duitsland als Spanje wist te winnen. Hierdoor gingen de Japanners als groepswinnaar door naar de volgende ronde, waarin ze het opnemen tegen de Kroaten. Zij werden 2e hun poule, waarbij zij alleen Marokko voor moesten laten gaan. Over verrassingen gesproken!

Japan: sterk tegen de grote, matig tegen de kleintjes

Iedereen die voorafgaand aan het toernooi een blik waagde op groep E, moet het idee hebben gehad dat deze poule een prooi voor Spanje en Duitsland zou gaan worden. Niets bleek minder waar, aangezien Japan het voor elkaar kreeg beide landen te verslaan. Het gekke is echter dat zij wel met 1-0 verloren van Costa Rica. Wat dat betreft is er iets geks aan de hand en lijkt het erop dat de Jappen het vooral goed doen wanneer zij de underdog zijn.

Lukt het Kroatië opnieuw?

Vierenhalf jaar geleden verraste Kroatië vriend en vijand door de finale van het WK 2018 in Frankrijk te behalen. Hierin was Frankrijk helaas te sterk. Toch zitten ze ook deze editie weer bij de beste 16 en ligt de weg naar de kwartfinale open. Ze zijn immers toch de favoriet tegen Japan. Wel moet gezegd worden dat het iets minder sterk oogt dan 4 jaar geleden. Niet voor niets kwamen ze een aantal keer bijzonder goed weg tegen de Belgen. Anders zaten Modric en co nu ook lekker aan de Rakija in een willekeurige bar in Zagreb.

Winst Kroatië

Net als de bookmakers zien ook wij Kroatië als de favoriet. Natuurlijk gebeuren er gekke dingen dit toernooi, zeker door de Aziaten. Echter zien wij in Kroatië een bijzonder geslepen ploeg die net als 4 jaar geleden groeit in het toernooi en uiterst degelijk is. Daarbij is Japan nu inderdaad de grote verrassing, waarbij je vaak ziet dat het dan ook opeens klaar is met het sprookje. Dat laatste is iets dat wij vandaag zien gebeuren, waardoor Kroatië deze wedstrijd aan het langste eind trekt. Winst voor Kroatië levert je bij Circus een mooie quotering van 2,07 op.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Takuma Asano

Een van de opvallendste spelers dit toernooi bij Japan is natuurlijk Ritsu Doan. Er is echter ook een invaller, luisterend naar de naam Takuma Asano, die elke wedstrijd invalt en steeds weer het vijandelijke doel probeert te vinden. In totaal loste de aanvaller van VFL Bochum in 3 wedstrijden 8 schoten. En dat tijdens drie invalbeurten. Het is daarom goed mogelijk dat hij tegen Kroatië in de basis zal staan. Zo niet, dan wordt deze weddenschap geannuleerd. Meer dan 1,5 schoten van Asano levert je bij LiveScore Bet een quotering van 2,00 op.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Luka Modric

De grote vedette aan de kant van de Kroaten is uiteraard Luka Modric. De aanvoerder van de Kroaten, spelend voor Real Madrid, speelt prima. Het is echter nog niet de Modric die we 4 jaar geleden in Frankrijk zagen. Echter verwachten wij dat hij zijn ploeg wel bij de hand gaat nemen. Iets dat hij wel vaker doet in belangrijke wedstrijden. Zo loste hij afgelopen week tegen België ook twee schoten op doel. Wij verwachten dat hij er vandaag minimaal eentje gaat produceren. Meer dan 0,5 schoten op doel voor Luka Modric levert je bij bet365 een quotering van 2,20 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën