Dag 17 - Marokko-Spanje

Dag 17 - Marokko-Spanje

06-12-2022

Vandaag staan de laatste twee achtste finales op het programma. Hierin is de op het oog meest boeiende wedstrijd die tussen Spanje en Marokko. Spanje plaatste zich ternauwernood als tweede achter Japan, terwijl Marokko zeer knap boven België, Kroatië en Canada eindigde. Vooral de passie waarmee de Marokkanen spelen is bewonderenswaardig. De vraag is echter of zij het Spanje ook moeilijk kunnen maken. De ploeg van Luis Enrique begon het toernooi extreem sterk, maar wist de laatste twee wedstrijden toch niet te winnen. Kan Marokko stunten? Of zien we Spanje zoals verwacht in de kwartfinale?

Ziyech neemt Marokko bij de hand

De bekendste en waarschijnlijk meest talentvolle voetballer van Marokko is natuurlijk Hakim Ziyech. Tegen Canada maakte hij een lekker doelpuntje, waardoor de Noord-Afrikanen al snel op voorsprong kwamen. Ook in de andere wedstrijden liet de spelmaker van Chelsea zien dat hij van absolute wereldklasse is. Natuurlijk wordt hij ondersteund door toppers als Hakimi, Amrabat en Mazraoui. Mede daardoor verloor Marokko dit WK nog geen enkele keer. Iets dat de tegenstander van vandaag niet kan zeggen.

Doet Morata het opnieuw voor Spanje?

Zoals gezegd begon Spanje uiterst sterk aan het WK door met 7-0 van Costa Rica te winnen. Een bijzonder hoge uitslag die helaas voor La Furia Roja geen passend vervolg kreeg tegen Duitsland en Japan. Met name in de laatste wedstrijd kwamen de Spanjaarden zelfs goed weg op het moment dat Costa Rica zowaar de leiding nam tegen Duitsland. De grote man tot nu bij Spanje is de vaak bekritiseerde Alvaro Morata. Hij scoorde elke wedstrijd en is daardoor nog altijd in de race voor de Gouden Schoen. Neemt de Atletico Madrid aanvaller zijn land opnieuw bij de hand?

Beide teams scoren - JA

Wij durven wel te spellen dat beide ploegen vandaag op het scorebord komen. Marokko verkeert in uitstekende vorm, terwijl Spanje eigenlijk altijd het net wel weet te vinden. Ze krijgen in ieder geval altijd kansen genoeg, waardoor wij zeker een goaltje van de Spanjaarden verwachten. Marokko doet het zoals gezegd ook prima en heeft spelers die uit het niets iets kunnen creëren. Dit was al goed te zien tijdens de 2-0 overwinning op België. Beide teams scoren levert je bij Jack’s een quotering van 2,25 op.

Meer dan 2,5 doelpunten

Als we alle wedstrijden van Marokko erbij pakken op dit WK, dan zijn we het er allemaal over eens dat ze alle drie redelijk spectaculair waren. Dit kunnen we daarbij ook van Spanje verwachten. Wij verwachten vandaag een Spanje dat net als altijd de overhand zal hebben en minimaal 1 keer gaan scoren. We kunnen bijna hetzelfde zeggen van de tegenstander, waardoor wij wel heil zien in een vergelijkbare wedstrijd als die tijdens de poulefase in 2018. Toen eindigde de wedstrijd in 2-2. Ook nu gaan we voor meer dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,07 op.

Meer dan 1,5 schoten - Hakim Ziyech

Ziyech is de grote man bij Marokko en blinkt elke wedstrijd weer uit. In de drie eerdere wedstrijden op dit WK schoot hij telkens 2x richting doel. Vanuit zijn Ajax verleden weten wij dat Ziyech het graag van afstand probeert en ook bij Marokko verantwoordelijk is voor de vrije trappen. Dit zorgt ervoor dat wij veel vertrouwen hebben in de weddenschap dat Ziyech meer dan 1,5 keer schiet. Bookmaker Unibet geeft jou een quotering van 1,95 voor deze weddenschap. Mooi toch?

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën