Dag 17 - Portugal-Zwitserland

Dag 17 - Portugal-Zwitserland

06-12-2022

De laatste achtste finale gaat tussen Portugal en Zwitserland. Portugal ging dan wel onderuit in de laatste twee groepswedstrijd tegen Zuid-Korea, door de eerste twee wedstrijden te winnen was de groepswinst al snel bereikt. Zwitserland versloeg Servië in een onderling duel om leven en dood en plaatste zich samen met Brazilië voor de volgende ronde. Beide landen speelden dit jaar al twee keer tegen elkaar, waarbij Zwitserland de laatste onderlinge ontmoeting knap met 1-0 wist te winnen. De ploeg van Fernando Santos is dus gewaarschuwd.

Herstelt Portugal zich na de zeperd?

Portugal speelde dan wel met een B-team, verliezen is nooit goed voor het moraal van een ploeg. Daarbij verliet Cristiano Ronaldo het veld enigszins gefrustreerd na zijn wissel, waardoor de boel als vanouds op scherp staat. Wel moet gezegd worden dat de Zuid-Europeanen tegen Uruguay erg sterk voor de dag kwamen, waardoor Portugal zomaar eens heel ver zou kunnen komen. Maar kunnen ze ook revanche nemen van die nederlaag tegen Zwitserland van afgelopen juni?

Het stabiele Zwitserland

Zwitserland is zo’n voetballand dat eigenlijk altijd in de achtste finale thuis hoort. Echter is het direct ook een land, waarbij de achtste finale waarschijnlijk het hoogst haalbare is. Ondanks de fantastische wedstrijd tegen Servië is en blijft het kwalitatief een mindere ploeg dan Portugal. Wel moet gezegd worden dat ze Brazilië eerder dit seizoen meer dan prima tegenstand boden. Kunnen ze dan toch verrassen en zien we de ploeg van Xhaka en Shaqiri terug in de kwartfinale?

Winst Portugal

Wij verwachten een Portugal op volle oorlogssterkte. En een Portugal in volle oorlogssterkte is nu eenmaal geslepen en zit bomvol kwaliteit. Dit hebben we eerder kunnen zien in de vorm van onder andere Bruno Fernandes. Het is absoluut niet ons favoriete team, maar wij verwachten dat de Portugezen deze wedstrijd toch ‘gewoon’ gaan winnen. Een overwinning binnen 90 minuten van Portugal levert je bij Circus een hele mooie quotering van 1,93 op.

Beide teams scoren - NEE

Als we kijken naar de historie tussen Portugal en Zwitserland, dan zien we dat Portugal ‘maar’ 6 van de onderlinge 15 potjes wist te winnen. Zwitserland won er 5, terwijl er 4 potjes in een gelijkspel eindigden. Er is echter een opvallende trend gaande als we kijken naar de laatste 7 ontmoetingen. In 6 van deze wedstrijden was er maar 1 ploeg die tot scoren kwam. Dit is sowieso een gebeurtenis die we zeer veel terug zien bij wedstrijden van de Zwitsers. Om die reden denken wij dat er maar 1 van de 2 ploegen gaat scoren. Beide teams scoren - NEE, levert je bij LiveScore Bet een quotering van 1,90 op.

Meer dan 1,5 schoten - Joao Felix

Joao Felix, speler van Atlético Madrid, stond de eerste twee wedstrijd van Portugal in de basis. In de derde wedstrijd tegen Zuid-Korea kreeg hij rust van de bondscoach. Tijdens die eerste 2 wedstrijden liet het jonge talent zich veelvuldig voor het vijandelijke doelgebied zien en lost hij de nodige schoten. Dit waren er 5 in totaal. Wij verwachten dat hij vandaag weer in de basis staat en minimaal 2 schoten zal lossen. Meer dan 1,5 schoten van Joao Felix levert je bij Jack's een quotering van 1,72 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën