Dag 18 - Kroatië-Brazilië

Dag 18 - Kroatië-Brazilië

09-12-2022

Na enkele dagen rust beginnen vandaag de kwartfinales. De acht beste landen van de wereld zitten nog in het toernooi. We hebben inmiddels afscheid genomen van toplanden als België, Frankrijk en Spanje, terwijl Marokko eigenlijk nog de enige verrassing in het toernooi is. Hierdoor gaan we in de komende vier kwartfinales ongetwijfeld genieten van ouderwets topvoetbal. De kwartfinales beginnen met het affiche tussen Brazilië en Kroatië, een wedstrijd waarin de Goddelijke Kanaries uiteraard de grote favoriet zijn. Toch waren het de Kroaten die ruim 4 jaar geleden in de finale van het WK stonden. Kunnen de Oostblokkers opnieuw verrassen?

Brazilië: dansend naar de kwartfinale

Heel Brazilië sprong een gat in de lucht toen bleek dat sterspeler Neymar weer mee kon spelen tegen Zuid-Korea. De spits van PSG raakte geblesseerd in de eerste wedstrijd op dit WK, waarna hij de twee overige groepswedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan. Brazilië kende een vlekkeloze achtste finale, waarin het met 4-1 won van Zuid-Korea. De wedstrijd was al na 1 helft beslist, waarna Brazilië elk doelpunt met een flinke choreografie vierde. Deze dansjes leidden overigens tot bakken kritiek van onder andere Roy Keane. Maar is dit niet iets dat Brazilianen al sinds jaar en dag doen?

Kroatië: pas 1 overwinning

Kroatië is een grote outsider. Ze sprankelen nog zeker niet en wonnen dit toernooi alleen van Canada. Zowel tegen Marokko, België als Japan werd gelijk gespeeld, waarbij de Kroaten een aantal keer goed weg kwamen. De achtste finale tegen Japan werd beslist na penalty’s, waarbij keeper Livakovic een hoofdrol op zich nam door drie penalty’s te stoppen. Zo sluipt de ploeg van aanvoerder Luka Modric langzaam door richting de finales, waarbij je jezelf wel afvraagt hoe lang dit goed kan gaan. Zeker als je tegen de Seleçao moet aantreden.

Minder dan 2,5 doelpunten

Gezien de verdedigende kwaliteiten van Kroatië, verwachten wij dat zij beter voor de dag komen dan Zuid-Korea. Kroatië kreeg in de 4 wedstrijden op dit WK maar 2 goals tegen, evenveel als de Zuid-Amerikaanse tegenstander. In 3 van de 4 wedstrijden van beide ploegen op dit toernooi vielen minder dan 2,5 doelpunten. Dit komt neer op 75% van de wedstrijden. Hetzelfde percentage zien we terug als we kijken naar de eerdere ontmoetingen tussen beide landen. Vier onderlinge potjes met maar één wedstrijd met meer dan 2,5 doelpunten. Wij gaan daarom voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Jack's een quotering van 2,07 op. 

Meer dan 0,5 schoten - Casemiro

We hebben je dit toernooi eerder getipt over de aanvallende intenties van Manchester United middenvelder Casemiro. De robuuste krachtpatser speelde dit WK 3 wedstrijden en loste elke wedstrijd minimaal 1 schot. Eenmaal leidde dit tot een doelpunt. Hij namelijk de enige treffer in de wedstrijden tegen Zwitserland voor zijn rekening. Wij gaan er vanuit dat de sterkhouder van Brazilië ook tegen Kroatië weer minstens 1 schot lost. Dit levert je bij Unibet een quotering van 2,85 op.

Meer dan 2,5 schoten op doel - Kroatië

Kroatië speelde dit WK 4 wedstrijden, waarin de ploeg van Zlatko Dalic in totaal 20 keer op doel wist te schieten. Dit leidt tot een gemiddelde van 5 schoten op doel per wedstrijd. Natuurlijk is Brazilië andere koek en is de kans aanwezig dat deze lijn van 5 wedstrijden niet gehaald wordt. Wij denken echter wel dat de lijn van meer dan 2,5 schoten op doel wordt gehaald, een lijn die Kameroen en Zuid-Korea de afgelopen weken ook haalde tegen Brazilië. Meer dan 2,5 schoten op doel voor Kroatië levert je bij bet365 een quotering van 1,72 op. Mooi toch?

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën