Dag 19 - Engeland-Frankrijk

Dag 19 - Engeland-Frankrijk

10-12-2022

De laatste kwartfinale van het WK 2022 in Qatar gaat tussen Engeland en Frankrijk. Dit gaat om twee absolute wereldtoppers, waardoor wij met bijzonder veel zin uitkijken naar deze wedstrijd. De meeste ogen zullen als vanouds gericht zijn op Kylian Mbappé, de Franse aanvaller die momenteel met 5 doelpunten topscorer van het toernooi is. Kan hij zijn land opnieuw naar de finale schieten? Of is Harry Kane sinds zijn doelpunt tegen Senegal ineens los? We gaan het zien in een wedstrijd, waarin Frankrijk misschien licht de favoriet is. Winnen gaat echter bijzonder lastig worden gezien de wedstrijd van The Three Lions tegen Senegal.

De Engelse doelpuntenmachine

Engeland is dit WK bijzonder goed op dreef. Ze maakten al 12 doelpunten in 4 wedstrijden. Bovendien werden er geen tegengoals geïncasseerd in de laatste 3 wedstrijden, waardoor we kunnen spreken van een zeer solide defensie. Dat is natuurlijk wel eens anders geweest met Harry Maguire achterin. Toegegeven, hij kent een zeer sterk WK. Echter is hij nog geen spits van absolute wereldklasse tegen gekomen. Dat is straks met Olivier Giroud en Kylian Mbappé wel het geval. Daarnaast viel nog te melden dat Raheem Sterling vorige week vanwege een harteloze inbraak naar huis is gevlogen. Gelukkig voor hem en Engeland, is hij vandaag weer van de partij.

Alles draait om Mbappé

Toen vorige week rond sijpelde dat Kylian Mbappe wellicht geblesseerd zou zijn, raakte heel Frankrijk in paniek. Gelukkig voor hen kreeg de superster gewoon een dagje rust, waardoor hij tegen Engeland weer kan gaan vlammen. Dat laatste is iets dat hij het gehele toernooi al laat zien. Daarnaast kunnen we ook zeker Olivier Giroud niet onbenoemd laten. De topscorer aller tijden van Les Bleus laat maar weer eens zien dat hij nog altijd onderschat wordt. Wat een geweldige spits is dat, zeg! Wij wensen de Engelse achterhoede alvast veel succes.

Beide teams scoren - JA

In deze wedstrijd treffen we twee van de meest attractieve ploegen op dit WK. Engeland scoorde, zoals eerder genoemd, al 12 keer, terwijl de Fransen het met 10 treffers uit 4 wedstrijden ook niet verkeerd doen. We kunnen er dan ook niet omheen dat de voorhoede van beide teams van grote klasse is. Hierdoor verwachten wij dat beide ploegen vandaag minimaal 1 doelpunt gaan maken. Beide teams scoren levert je bij Circus een quotering van 1,95 op.

Doelpunt Kylian Mbappé

De man om in de gaten te houden is uiteraard Kylian Mbappé. Hij scoorde dit WK in 3 van de 4 wedstrijden, waarbij zijn totale productie inmiddels op vijf doelpunten staat. Hij beleeft momenteel een periode waar elke voetballer van droomt. Alles wat hij aanraakt is in goud veranderd. Wij denken dat hij vandaag opnieuw het net gaat vinden. Hoe kan het ook anders? Een doelpunt van Kylian Mbappé levert je bij Circus een quotering van 2,85 op. Niet slecht toch, voor de topscorer van het toernooi!

Minder dan 4,5 schoten op doel - Frankrijk

Engeland staat dit WK te verdedigen als een malle. Zo kregen zij in de laatste 3 wedstrijden telkens maar 1 schot op doel te verwerken. Toegegeven, dit was tegen Senegal, de Verenigde Staten en Wales. Toch laat het zien dat de verdedigende organisatie goed in elkaar zit. Wij verwachten dat Engeland alles zal doen de Franse sterspelers tegen te houden middels een zeer sterke organisatie. Een zeer sterke organisatie die weinig aan het toeval overlaat en weinig door laat komen. Wij gaan daarom voor minder dan 4,5 schoten op doel van Frankrijk. Dit levert je bij Jack's een quotering van 1,63 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën