Dag 19 - Marokko-Portugal

Dag 19 - Marokko-Portugal

10-12-2022

Met een enorme kater van gisteren, gaan we ons opmaken voor de 3e kwartfinale, waarin we het verrassende Marokko terugzien. De ploeg van Hakim Ziyech gaat het opnemen tegen Portugal. Laatstgenoemde wervelde afgelopen week langs Zwitserland door met 6-1 te winnen. Hierdoor zijn de Portugezen voor veel mensen opeens de grote favoriet voor de wereldtitel. Dat dachten mensen ongetwijfeld ook na de wedstrijd van Spanje tegen Costa Rica. Echter weten we allemaal dat het Marokko was dat ditzelfde Spanje uitschakelde. Wij bereiden je voor op deze wedstrijd en geven je drie wedtips.

Een compleet gekkenhuis door Marokko

Marokko kent een uiterst succesvol toernooi. Zij verloren dit WK nog geen enkele keer en wisten daarbij al 3 keer de ‘0’ te houden. Dit laatste is voor een groot deel te danken aan doelman Yassine Bounou. De keeper van Sevilla werd gebombardeerd tot nationale held na het stoppen van meerdere pingels tegen Spanje. De grote vraag na vandaag is natuurlijk of Marokko nogmaals kan stunten en ook Portugal naar huis stuurt.

Een Portugal in bloedvorm

Als er 1 land was dat indruk maakte in de achtste finale, dan was het wel Portugal. En dat met Cristiano Ronaldo als wisselspeler. Ondanks de prestaties van de ploeg van Fernando Santos, gaat het nog steeds voornamelijk om de stand van zaken rondom de sterspeler van de Portugezen. Er gingen zelfs geruchten dat hij het toernooi eerder zou gaan verlaten. Er moet gezegd worden dat de tegenstand van Portugal nog niet echt ‘je van het’ is. En toch kan het zomaar zijn dat ze na vanavond in de halve finale van het WK staan.

Beide teams scoren - JA

Wij denken dat Portugal en Marokko allebei tot scoren gaan komen. Portugal kreeg dit WK tegendoelpunten tegen Ghana, Zuid-Korea en Zwitserland. Aangezien wij Marokko op dit moment hoger inschatten dan deze landen, zien wij de Noord-Afrikanen scoren. Daarbij zijn wij ervan overtuigd dat Portugal in deze bloedvorm ook minimaal 1x scoort. Dit zorgt voor beide teams die scoren. Een weddenschap die je bij Jack’s een quotering van 2,23 oplevert.

Meer dan 1,5 schoten op doel - Goncalo Ramos

De grote uitblinker bij Portugal tegen Zwitserland was Benfica-aanvaller Goncalo Ramos. De spits kreeg de voorkeur boven Cristiano Ronaldo en beschaamde het vertrouwen allesbehalve. Hij maakte namelijk een hattrick en nam hierdoor de helft van de gehele doelpuntenproductie tegen de Zwitsers voor zijn rekening. Wij verwachten dat hij vanavond het doel opnieuw onder vuur gaat nemen. Wij gaan voor meer dan 1,5 schoten op doel. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,75 op.

Minder dan 5,5 schoten op doel - Portugal

Marokko wordt in Qatar geroemd om de werklust en achterhoede. Dat is niet gek als je in 3 van de 4 wedstrijden geen tegendoelpunt krijgt. Het valt daarbij op dat de Marokkanen weinig doorlaten als we het hebben over schoten op doel. In de 4 gespeelde wedstrijden incasseerden zij er 9 in totaal. Dit is een gemiddelde van 2,25 per wedstrijd. Wij verwachten daarom dat Portugal de lijn van meer dan 5,5 schoten op doel daarom niet gaat halen. Minder dan 5,5 schoten op doel voor Portugal levert je bij bet365 een quotering van 1,83 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën