Dag 2 - Engeland-Iran & USA-Wales

Dag 2 - Engeland-Iran & USA-Wales

21-11-2022

Dag 2 van het WK is aangebroken en natuurlijk staat vandaag voornamelijk in het teken van het Nederlands Elftal. Zij nemen het om 17.00 uur op tegen Senegal, waarbij de ploeg van Louis van Gaal gaat strijden om de 3 punten. Echter gaat dit artikel voornamelijk om de wedstrijden uit groep B. De poule van Engeland, Verenigde Staten, Wales en Iran. Wij bereiden je voor op de eerste wedstrijden uit deze poule en geven je per wedstrijd twee mooie wedtips. Ben jij klaar voor poule B?

Engeland - Iran

Natuurlijk beginnen we de WK preview van 21 november met de wedstrijd tussen Engeland en Iran. Engeland is toch één van de outsiders voor de titel, waarbij de Engelse supporters ongetwijfeld weer smachten naar de klanken van “Football is coming home”. Daarvoor dienen ze in de eerste wedstrijd wel af te rekenen met Iran, het land waar momenteel zoveel onrust heerst. Hierover is inmiddels meer dan genoeg gezegd, als we de ster van Iran, Alireza Jahanbakhsh mogen geloven. En laten ook wij ons dan maar voornamelijk focussen op het voetbal.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Sardar Azmoun

Naast de voor ons bekende Jahanbakhsh kent Iran nog een speler die naam maakt op de Europese velden. We hebben het over Sardar Azmoun, de aanvaller van Bayer Leverkusen. Het is zijn eerste seizoen van de Iraniër in Duitsland, waarbij hij met enige regelmaat laat zien hij dat een prima aanwinst is. Wij verwachten dat hij vanavond tegen Engeland minimaal één keer op doel gaat schieten. Bovendien was hij trefzeker in zijn laatste interland eind september tegen Senegal. Meer dan 0,5 schoten op doel van Azmoun levert je bij Jack's een quotering van 2,38 op.

Beide teams scoren - Ja

Wij zien net als iedereen dat Engeland de grote favoriet is. Daar willen we wel aan toevoegen dat het de laatste maanden absoluut niet voor de wind gaat. De ploeg van Gareth Southgate won de laatste 6 wedstrijden geen enkele keer, waardoor de laatste winst plaatsvond in maart 2022. Daarbij kregen zij in 5 van de laatste 6 wedstrijden minimaal 1 tegendoelpunt om de oren. Iran is geen hoogvlieger, maar scoorde wel in al haar 5 laatste interlands. Wij gaan daarom voor beide teams die scoren. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,90 op.

Verenigde Staten - Wales

De tweede wedstrijd in poule B is die tussen de Verenigde Staten en Wales. Waar Team USA de laatste decennia met enige regelmaat op het WK te bewonderen is, kunnen we dat absoluut niet voor Wales zeggen. Het was namelijk in 1958 dat Wales voor het laatste meedeed aan een WK. De Welshmen moeten het vanzelfsprekend voornamelijk hebben van Gareth Bale, de aanvaller die Los Angeles FC dit jaar naar de titel in de MLS schoot. De Verenigde Staten hebben op papier een aantal spelers van grotere kwaliteit. Wat te denken van Chelsea aanvaller Christian Pulisic, Ricardo Reyna van Dortmund en Weston McKennie van Juventus?

Beide teams scoren - JA

Wij zien in de Verenigde Staten en Wales twee redelijk gelijke teams. Niet voor niets gaat het om het treffen tussen de nummer 16 en 19 van de FIFA Wereldranglijst. In 80% van de laatste 10 wedstrijden van Wales kwamen beide teams tot scoren. Daarbij kwamen ze alleen tegen Polen eenmaal niet tot scoren in deze potjes. Met de sterke aanval van de Verenigde Staten zien wij hen ook tot scoren komen, met een Beide teams scoren - JA als gevolg. Dit levert je bij Unibet een quotering van 2,06 op.

Doelpunt Christian Pulisic

Bij de Verenigde Staten zullen de meeste ogen ongetwijfeld gericht zijn op Christian Pulisic. De jongeling is de grote man van USA, neemt de penalty’s en zal ongetwijfeld veel in het spel betrokken zijn. Meer dan bij zijn ploeg Chelsea, waar hij dit seizoen maar 3 keer aan de aftrap stond. Wij verwachten dat hij vanavond een goaltje gaat maken. Daarbij is de quotering erg aantrekkelijk, iets dat ons alleen maar meer motiveert hiervoor te gaan. Een doelpunt van Christian Pulisic levert je bij LiveScore Bet een quotering van 4,50 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën