Dag 20 - Argentinië-Kroatië

Dag 20 - Argentinië-Kroatië

13-12-2022

Vandaag is zo’n dag waarop alle Nederlanders hoopten dat wij met Oranje in de halve finale van het WK voetbal in Qatar zouden staan. De meeste mensen kunnen gelukkig leven met een uitschakeling in de kwartfinale, aangezien we allemaal weten dat Nederland nu eenmaal niet de beste spelers van de wereld heeft. Door de uitschakeling tegen het zeer frustrerende Argentinië, zijn het de Zuid-Amerikanen die het vandaag opnemen tegen Kroatië. Zij schakelden op hun beurt Brazilië uit, een prestatie van wereldformaat. Wij bereiden je voor op deze halve finale en geven je drie wedtips.

Argentinië: de firma natnek

Het komt misschien gefrustreerd over, maar een aantal dagen na het verlies tegen de Argentijnen zijn wij nog steeds op onze tenen getrapt door het gedrag van bepaalde spelers en gebeurtenissen. Messi die geen geel kreeg voor de handbal, Paredes die de bal in de dug-out schoot en het misselijkmakende gedrag van keeper Martinez die nog even verhaal ging halen bij onze legende Louis van Gaal. Natuurlijk is het Messi gegund, maar wij zouden er geen seconde minder om slapen mocht de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni onverhoopt niet doorgaan naar de finale.

Kroatië: flikken ze het weer?

Het is ongelooflijk dat Kroatië gewoon weer in de halve finale staat. ‘Hrvatska’ versloeg Japan en Brazilië na penalty’s en zit daardoor met één gewonnen wedstrijd op dit toernooi zomaar bij de laatste 4. Het valt op dat Kroatië in de tot nu 5 gespeelde wedstrijden op het WK pas 1 keer won. Dit was tijdens de 4-1 overwinning op Canada. Daarbij is de kans aanwezig dat we dezelfde finale krijgen als 4 jaar geleden in Frankrijk. Daarvoor moeten de Kroaten aan de hand van uitblinker Luka Modric wel afrekenen met Argentinië. Onze steun hebben ze. Verder zijn we niet partijdig ;)

Asian Handicap +0,5 - Kroatië

De bookmakers zien Argentinië als de grote favoriet. Niet gek als je naar de historie van het land kijkt. Echter hebben we allemaal gezien dat de Argentijnen ook weer niet van bijzondere klasse zijn. Kroatië lijkt daarentegen ook geen land van absolute wereldklasse. Dit voelt overigens gek om te zeggen over een land dat wellicht voor de tweede keer op rij de finale gaat halen. Daarbij verloren ze dit WK nog geen enkele keer. Iets dat laat zien dat ze tegen elk land zijn opgewassen. Wij zijn van mening dat het hen ook tegen Argentinië zou moeten lukken, waarbij de Kroaten er minimaal een gelijkspel uit gaan halen. Een Asian Handicap +0,5 voor Kroatië levert je bij Circus een quotering van 1,97 op.

Doelpunt Lionel Messi

Ondanks dat zelfs wij enigszins zijn afgeknapt op de mens Lionel Messi, is en blijft het natuurlijk een absolute wereldster. Dit zorgt ervoor dat wij verwachten dat hij ook vandaag een doelpunt gaat maken. Hij staat momenteel op vier doelpunten, 1 minder dan lijstaanvoerder Kylian Mbappe. Het valt ons sowieso op dat Argentinië veel penalty’s krijgt. Dit geeft nog meer redenen te verwachten dat Messi een goaltje gaat maken. Een doelpunt van Lionel Messi levert je bij Jack's een quotering van 2,43 op.

Meer dan 61,5 passes Luka Modric

De grote meneer bij Kroatië is natuurlijk Luka Modric. De middenvelder van Real Madrid was een ware plaaggeest voor de Goddelijke Kanaries. Hij was altijd aanspeelbaar en raakte de bal zelden kwijt. De bookmakers verwachten ongeveer 47% balbezit voor de Kroaten, vergelijkbaar als tegen Brazilië. Tegen de Brazilianen gaf Modric maar liefst 115 passes, weliswaar in 120 minuten. Ook tegen de Argentijnen zal Modric het spel moeten bepalen voor Kroatië, dus wij verwachten veel passes van de beste man. Meer dan 61,5 passes voor Luka Modric levert je bij bet365 een quotering van 1,83 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën