Dag 4 - Spanje-Costa Rica & België-Canada

Dag 4 - Spanje-Costa Rica & België-Canada

23-11-2022

In het tweede deel van deze woensdag 23 november gaan we verder met de andere wedstrijden in de groepen E en F. De andere wedtips van de vroege wedstrijden van vandaag kun je hier nog terug lezen. Aan het einde van de middag neemt Spanje het op tegen Costa Rica, terwijl België het opneemt tegen Canada. Onze Oosterburen moeten het nog zonder topscorer Romelu Lukaku doen, waardoor het de vraag is of de Belgen direct scherp zijn. Wel betekenen deze twee potjes dat we twee outsiders voor de wereldtitel in actie gaan komen. Kunnen zij de druk aan en beginnen zij direct met 3 punten?

Spanje - Costa Rica

We beginnen met het treffen in groep E tussen Spanje en Costa Rica. Spanje, dat onder leiding van Luis Enrique staat, heeft een bijzonder talentvolle selectie. En dan met name met spelers als Pedri, Ansu Fati en Gavi. Spanje plaatste zich knap voor de finale van de Nations League, aangezien zij onlangs knap met 1-0 wisten te winnen van Portugal. Costa Rica plaatste zich in juni ten koste van Nieuw-Zeeland voor het WK. Kunnen zij het net als in 2014 ver schoppen? Dan moeten ze toch echt zien af te rekenen met Spanje, Duitsland en Japan. Kortom, een zeer lastige opgave voor de ploeg van de Colombiaanse bondscoach Luis Suarez.

Minder dan 2,5 doelpunten

Spanje is bij uitstek een ploeg die vaak in het toernooi moet groeien. Het gebeurt dan ook niet vaak dat ze het toernooi denderend beginnen. Om die reden verwachten wij een zeer zuinige overwinning voor La Furia Roja met niet al te gek veel goals. We zien ze het achterin wel schoon houden, maar met spelers als Morata is het altijd de vraag hoeveel er bij Spanje invliegen. Wij verwachten er zoals gezet niet al te veel. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 2,40 op.

Spanje minder dan 74,5% Balbezit

Spanje is bij uitstek het team dat gedijt onder balbezit. Vanavond zijn ze uiteraard veruit de grote favoriet en meestal heeft Spanje in dat soort potjes bijzonder veel de bal. De lijn bij de bookmakers is echter zo hoog, dat wij de neiging hebben om het van een ander perspectief te bekijken. Er zijn dit seizoen al wat verrassingen geweest en de favorieten hebben het tot nu toe moeilijk. Minder dan 74,5% balbezit voor Spanje levert je bij Unibet een quotering van 1,73 op. Deze lijn lijkt een aardig stuk te hoog te liggen!

België - Canada

Wat betreft België kunnen we stellen dat ze een minder elftal hebben dan de laatste grote toernooien. Een Eden Hazard die al jaren uit vorm is, een achterhoede op leeftijd en dan ook nog eens een geblesseerde spits in de vorm van Lukaku. Tot overmaat van ramp ging de laatste wedstrijd in de voorbereiding op dit WK tegen Egypte vorige week met 2-1 verloren. Tegenstander Canada is er na 36 jaar van afwezigheid weer bij. Een knappe prestatie van de ploeg van bondscoach John Herdman. Weet België op tijd in vorm te raken? Of kunnen de Canadezen verrassen?

Beide teams scoren - JA

Canada won vorige week in een oefeninterland knap met 2-1 van Japan. Dit laat zien dat het met de vorm wel goed zit en dat ze absoluut geen koekenbakkers zijn. Op zich ook niet gek met spelers als Alphonso Davies en Jonathan David in de gelederen. Wij achten België redelijk kwetsbaar in de achterhoede en voorzien daarom een doelpunt voor beide teams. Niet voor niets kregen de Rode Duivels in 6 van de laatste 7 wedstrijden een tegendoelpunt te verduren. Beide teams scoren levert je bij Circus een quotering van 1,83 op.

Meer dan 1,5 schoten op doel - Kevin de Bruyne

De grote meneer bij België is natuurlijk Kevin de Bruyne. De sterspelers van Manchester City is simpelweg de speler waar het het meest om draait bij de ploeg van bondscoach Martinez. Ook vandaag hebben wij weer de nodige verwachtingen van hem. Zeker omdat hij de man voor de vrije trappen en penalty’s is en het regelmatig van afstand probeert, verwachten wij meer dan 1,5 schoten op doel van hem. Dit levert je bij Jack's een quotering van 2,90 op.

Funbetje van de dag

Dit keer hebben we ook een funbetje van de dag uitgekozen! Alphonso Davies is de grote man bij de Canadezen en scoorde in 34 interlands maar liefst 12x, dat is niet slecht voor een linksback. De laatste keer nam hij ook de penalty, maar wij verwachten niet dat hij dat vandaag weer zal doen. Desalniettemin lijkt Jack's een quotering aan te bieden die veel te hoog is. Bij Jack's krijg je namelijk een quotering van 15,00 voor een doelpunt van Alphonso Davies, terwijl andere bookmakers niet hoger gaan dan 5,50. 

Een betje met een groot risico, maar wel mooi als ie binnen valt! Kleine inzet, dus!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën