Dag 6 - Wales-Iran & Qatar-Senegal

Dag 6 - Wales-Iran & Qatar-Senegal

24-11-2022

We beginnen alweer bijna aan de tweede speelronde van het WK voetbal in Qatar. We hebben een aantal bizarre uitslagen gezien, waardoor er voor andere Argentinië en Duitsland werkelijk waar niet meer te morsen valt. Het kan ook zomaar zijn dat deze twee grootmachten over een paar dagen alweer naar huis kunnen. We beginnen met het uitdelen van tips voor de wedstrijden van Wales tegen Iran en Senegal tegen Qatar. Twee wedstrijden waar meer dan genoeg op het spel staat, ondanks het feit dat het niet om grootmachten gaat. Later bereiden we je uiteraard voor op de wedstrijd van Oranje tegen Ecuador!

Wales - Iran

Voor zowel Wales als Iran is het vrijdag erop of eronder. Iran ging kansloos met 6-2 onderuit tegen Engeland, terwijl Wales enigszins knap een punt pakte tegen de Verenigde Staten. Hierdoor kan Wales in principe een reuzenstap zetten als het gaat om kwalificatie voor de laatste 16. Uiteraard moet hiervoor wel gewonnen worden van Iran, een land dat toch enigszins tegenviel in de eerste wedstrijd. Wel moeten we zeggen dat de nationale ploeg groot respect verdient voor het opkomen voor alle rechten in het land. Je moet het maar durven!

Beide teams scoren - JA

Zoals gezegd gaat het bij deze twee ploegen niet om grote wereldsterren. Toch zien we bij Wales Gareth Bale, de speler van wie simpelweg het meeste afhangt. Ook zien we dat beide ploegen achterin niet bijzonder sterk zijn. Dit resulteert wat ons betreft in een doelpunt van beide teams. Iran maakte namelijk toch voor niets 2 treffers tegen Engeland. Beide teams scoren levert je bij Unibet een quotering van 2,17 op.

Minder dan 52,5 passes - Aaron Ramsey

Naast Gareth Bale is Aaron Ramsey een van de sterkhouders van Wales. Echter viel hij in de eerste wedstrijd nauwelijks op en kreeg hij maar weinig de bal. In totaal gaf hij in 90 minuten maar 29 passes. Toch staat het aantal passes voor Ramsey bij bet365 vrij hoog. Je krijgt bij hetzelfde bet365 namelijk een quotering van 1,83 als Ramsey minder dan 52,5 passes geeft. Er wordt wel verwacht dat Wales veel balbezit heeft, maar Ramsey haalde dit aantal passes al heel lang niet in het shirt van Wales. Op het vorige EK kwam hij niet verder dan 46 passes en tijdens de WK kwalificatie stokte het op 49 passes.

Qatar - Senegal

De tweede pot van vandaag gaat tussen Senegal en Qatar, de andere ploegen uit de poule van Nederland. We hebben allemaal kunnen zien dat Qatar een camping elftal is en dat Senegal een meer dan aardige ploeg is. Niet voor niets had de ploeg van Louis van Gaal het bijzonder moeilijk met de kampioen van Afrika. Door de nederlaag tegen Nederland is dit direct de laatste kans voor Senegal om nog iets van het toernooi te maken. Ditzelfde kunnen we overigens zeggen van gastland Qatar. Zij hebben absoluut iets goed te maken na het debacle tegen Ecuador.

Winst Senegal

Wij hebben veel vertrouwen in Senegal en weinig vertrouwen in Qatar. De odds liegen er daarbij niet om en zien Senegal als de grote favoriet. Hier gaan wij uiteraard in mee. Winst voor Senegal levert je bij Circus een quotering van 1,69 op. Een eitje wat ons betreft!

Minder dan 0,5 goals - Qatar

Wij hebben gezien dat Senegal het achterin aardig op orde heeft. Wat wil je ook anders met zo’n gigant als Koulibaly achterin? Daarnaast loste Qatar tegen Ecuador geen enkel schot op doel af, waardoor wij verwachten dat Senegal vanavond enigszins met gemak de ‘0’ gaat houden. Minder dan 0,5 goals voor Qatar levert je bij Circus een quotering van 1,92 op. Niet gek wat ons betreft!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën