Dag 8 - JAP-CRI & BEL-MAR

Dag 8 - JAP-CRI & BEL-MAR

26-11-2022

We zitten alweer op dag 8 van het WK en eigenlijk merken we alweer dat het sneller gaat dan we zouden willen. We zijn alweer halverwege de groepsfase, waarin tot nu toe al een aantal zeer interessante uitslagen vallen. Zo hebben landen als Argentinië, Nederland, Engeland en Duitsland allemaal al punten laten liggen. Vandaag is het aan laatstgenoemde om revanche te nemen. Echter beginnen we de dag met verrassing Japan tegen Costa Rica en België tegen Marokko. Wij bereiden je voor op deze wedstrijd en komen in een volgend artikel uitgebreid terug op de kraker van vanavond tussen Spanje en Duitsland.

Japan - Costa Rica

Naast Saoedi Arabië was het Japan dat in de eerste speelronde van het WK voor een daverende verrassing zorgde. Ondanks een 1-0 achterstand met rust, wisten de Japanners uiteindelijk knap met 2-1 te winnen van Duitsland. Hierdoor zou de ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu vandaag al verzekerd kunnen zijn van een plek bij de laatste 16. Daarvoor dienen ze wel af te rekenen met Costa Rica, het Latijns-Amerikaanse land dat met 7-0 verloor van Spanje. Spanje mocht dan wel heel goed zijn, de Costa Ricanen lieten het ergens ook wel afweten.

Meer dan 2,5 doelpunten

Wij verwachten dat Japan vanavond de betere partij gaat zijn, terwijl het toch echt Costa Rica is dat deze wedstrijd moet winnen. Japan weet dat het moet winnen om op 6 uit 2 te komen. Om die reden verwachten wij een enigszins open wedstrijd met beide ploegen die voor de overwinning strijden. Daarbij lijkt Japan een groot voordeel te hebben met de zwakke verdedigende organisatie van Costa Rica. Twee eerdere ontmoetingen leverden meer dan 2,5 doelpunten op. Een lijn die we ook deze pot gaan volgen. Meer dan 2,5 doelpunten levert je bij bet365 een quotering van 2,10 op.

​Minder dan 59,5 passes - Wataru Endo

Een de uitblinkers bij Japan tegen Duitsland was Wataru Endo. De 29-jarige verdedigende middenvelder van VFB Stuttgart is een lekker spelertje, zou Jan Boskamp zeggen. De eerste wedstrijd had Duitsland overigens ruim het meeste balbezit, iets dat tegen Costa Rica ongetwijfeld iets anders zou zijn.

Wij denken daarom dat Wataru Endo meer passes geeft dan tegen Duitsland (31), maar dat hij de lijn van 59,5 passes niet gaat halen. Het gemiddelde van 39,5 passes na 14 wedstrijden in de Bundesliga bevestigt dit alleen maar. Minder dan 59,5 van Wataru Endo levert je bij bet365 een quotering van 1,83 op.

België - Marokko

De tweede wedstrijd vandaag is er eentje die ongetwijfeld voor veel Nederlanders ook interessant is. Onze Zuiderburen nemen het namelijk op het tegen het licht-Nederlands getinte Marokko van Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat en Noussair Mazraoui. België won z’n eerste wedstrijd enigszins tegen de verhouding in van Canada, terwijl Marokko Kroatië knap op een 0-0 gelijkspel hield. Toch moeten de Marokkanen vanavond zeker een resultaat boeken om nog kans te maken op een plek in de play-offs.

50x je inzet als jouw favoriet wint

Bookmaker Jack's heeft een mooie promotie voor nieuwe spelers bij deze wedstrijd. Kies jouw winnaar en dan krijg je een quotering van 50,00. Je kunt maximaal €1 inzetten, maar (als je het goed hebt) wel €49 cash verdienen. Niet slecht toch?! Nog geen account bij Jack's? Claim jouw Odds Boost via deze link en plaats jouw bet!

Minder dan 2,5 doelpunten

Afgelopen wedstrijd hebben we kunnen zien dat beide ploegen het zuinig aan doen. Beide ploegen incasseerden geen tegendoelpunt, maar kwamen aan de andere kant niet bijzonder veel tot scoren. Daarbij weten beide ploegen dat een nederlaag wel eens fataal kan zijn, waarbij Marokko weet dat het in de laatste wedstrijd tegen de normaal gesproken minste tegenstander Canada speelt. Het geeft ons het gevoel dat er opnieuw zuinig wordt gespeeld met weinig doelpunten. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 1,75 op.​

Minder dan 57,5 passes - Kevin de Bruyne

De grote man bij België is uiteraard Kevin de Bruyne. De aanvallende middenvelder kende een voor zijn doen matige eerste wedstrijd, waarin hij maar 1x dichtbij een doelpunt was. Ook het aantal passes wat d’n Kev gaf was magertjes. Wij hebben gezien dat de lijn voor het aantal passes bij bet365 redelijk hoog ligt.

Tegen Canada, waarin België licht de overhand had qua balbezit, gaf de Bruyne 34 passes. Wij verwachten dat België vandaag opnieuw de overhand heeft, maar dat de sterspeler van Manchester City de lijn van meer dan 57,5 passes niet gaat halen. Daarom gaan wij voor minder dan 57,5 passes voor Kevin de Bruyne. Dit levert je bij bet365 een mooie quotering van 1,83. Speel jij hem mee?

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën