Het WK Voetbal in Qatar

Het WK Voetbal in Qatar

29-09-2022

Eindelijk! Het WK voetbal in Qatar gaat binnenkort beginnen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op het eerste fluitsignaal. Een maand lang dagelijks genieten van 64 voetbalwedstrijden, waarbij we allemaal hopen dat het Nederlands Elftal van Louis van Gaal hoge ogen gaat gooien. Zoals iedereen weet is er voorafgaand aan dit WK voetbal in Qatar al bijzonder veel gepraat over de omstandigheden in het Aziatische land. Wij gaan je in dit artikel alles vertellen over het grootste voetbaltoernooi ter wereld, de aanstelling van Qatar en natuurlijk over het wedden op het WK voetbal.

Een WK voetbal in de winter

Een WK voetbal in de winter in Qatar. Dit kun je een beetje vergelijk met het WK rodelen in de wildernis van Botswana. We zijn het er hierin over eens dat het niet helemaal klopt. Normaal gesproken kijken we reikhalzend uit naar het begin van de zomer, de periode waarin de EK’s en WK’s normaal gesproken gespeeld worden. Doordat het Qatar nogal eens heet kan worden, is in 2010 besproken dit WK voetbal in de winter te houden. Geen gekke gedachte natuurlijk, maar toch klopt het voor het gevoel niet helemaal. Daar willen we overigens wel aan toevoegen dat we er uiteindelijk echt niet minder van gaan genieten, hoor! Zeker omdat dit ook betekent dat we weer flink kunnen wedden op het WK voetbal.

De aanstelling van Qatar

De aanstelling van Qatar als host van het WK 2022 heeft flink wat voeten in de aarde gehad. Eigenlijk ontstond de verdeeldheid en onenigheid al tijdens de keuze voor Qatar. Dit vond plaats in december 2010. Zoals altijd gingen er de nodige geruchten bij de FIFA over omkoping en fraude. Want waarom zou er in vredesnaam een WK in een land worden gehouden waar het veel te heet is, terwijl de gastheer zelfs nog nooit heeft meegedaan aan een WK voetbal. Wedden dat de FIFA hier ooit iets aan heeft verdiend! ;)

FBI op bezoek bij Sepp Blatter

Net als de binnenkant van je liezen na een avond stappen, hing hier gewoon een vreemd luchtje aan. Het was dan ook geen verrassing dat de FBI(!) in 2015 het kantoor van de FIFA binnentrad. En kan je die ietwat gezette Zwitser met een paar sprieten op z’n hoofd nog herinneren? Je weet wel, de heer Sepp Blatter die ooit eens gigantisch op z’n plaat ging tijdens een bijeenkomst. Deze zelfde vent moest in 2015 aftreden, doordat alles toch niet helemaal soepel verlopen was. Echter is er gek genoeg nooit serieus sprake geweest om het WK ergens anders te laten spelen.

De slechte arbeidsomstandigheden in Qatar

Het is allemaal leuk dat we straks weer kunnen kijken en wedden op het WK voetbal, toch voelt het allemaal een beetje dubbel. Je hebt ongetwijfeld wel eens voorbij horen komen dat de arbeidsomstandigheden in Qatar net even anders in elkaar zitten dan die in Nederland.

Mensen uit Bangladesh, India en andere landen in Azië die naar Qatar afreizen om te werken, waarna direct het paspoort wordt afgepakt. Op zich al een vrij vreemde gang van zaken. Om over de vermeende 6500 overleden gastarbeiders nog maar te zwijgen. Nu we hier zo over schrijven is het eigenlijk te gek voor woorden dat dit WK voetbal plaatsvindt in Qatar.

Wereldsterren in actie op het WK voetbal in Qatar

Goed, het WK in Qatar wordt gewoon gespeeld. En uiteindelijk zijn we allemaal ook wel weer zo simpel hier gewoon naar te gaan kijken. Het is ook niet zo dat de deelnemende landen of voetballers hier iets aan kunnen doen. Gelukkig voor ons zitten er onder deze deelnemende landen en voetballers een aantal geweldige hoogvliegers tussen. Sterker nog, we gaan de aller-, allerbeste voetballers ter wereld in actie zien. Kylian Mbappé, Neymar, Virgil van Dijk, Lionel Messi en Kevin de Bruyne. Zomaar een greep namen uit een bizar grote pot van topspelers.

Noem een land dat kan voetballen en ze doen mee. Oké, op Italië na dan. Landen als Brazilië, Argentinië, Nederland, Duitsland, Spanje, Engeland, België, Frankrijk zijn allemaal van de partij en zullen gaan strijden om die felbegeerde WK-titel. Net als op elk WK zijn er ook de nodige landenteams die we nog nooit eerder hebben gezien op een eindtoernooi. Dit jaar is dat echter maar 1 team en dat is gastheer Qatar. Verder zijn er wel landen aanwezig die nog maar een enkele keer hebben meegedaan. Denk hierbij aan landen als Wales en bijvoorbeeld Canada.

De deelnemende landen op het WK Voetbal in Qatar

Om je direct maar even duidelijk te maken wie er nu precies mee doen, leggen we het nog een keertje extra uit. Aan het WK Voetbal doen altijd 32 landen mee. Hiervan doen er maar liefst 13 landen mee die afkomstig zijn uit Europa. De rest van de deelnemers wordt netjes verdeeld over de rest van de wereld. In onze Oddsvergelijker kun je nu al kijken wie de favorieten zijn voor de eerste speelronde. 

BInnenkort lanceren wij ook een speciale WK pagina met nog veel meer content over het WK Voetbal in Qatar. Wat te denken van alle speelsteden en de volledige groepsindeling? Uiteraard vertellen we je ook precies waar jij zoal op kunt wedden tijdens het WK voetbal en verschijnen er op dagelijkse voorbeschouwingen over de wedstrijden die komen gaan. Uiteraard altijd aangevuld met mooie wedtips!

Wedden op het WK voetbal in Qatar

Wij hebben op onze website een speciale pagina aan het WK voetbal in Qatar toegewijd. Op deze pagina lees je de laatste artikelen omtrent het WK en kun je uiteraard alle wedstrijden met bijbehorende quoteringen vinden. Natuurlijk kun je ook tijdens het WK gebruik maken van de Oddsvergelijker. Hiermee kun je zeer eenvoudig uitvogelen bij welke bookmakers jij het hoogste rendement gaat behalen als jij wilt inzetten op bepaalde wedstrijden. Dit maakt het wedden op het WK voetbal in Qatar een stuk eenvoudiger, waarbij de kans aanwezig is dat jij er een leuk zakcentje mee kunt verdienen. Zolang je dit maar op een verantwoorde manier doet en er hoe dan ook lol in hebt. Wel kunnen we je alvast één ding meegeven: met de Oddsvergelijker van Oddsbeater beleef jij het WK Voetbal in Qatar op een nog spannendere manier!

Check onze socials en website

Houd onze socials en website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen rondom het wedden op het WK voetbal in Qatar. Wij geven je tijdens elke wedstrijd op het WK diverse wedtips, die jij kunt gebruiken om toe te voegen aan jouw betslip! 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën