Wedden op het WK - De Groepsfase

Wedden op het WK - De Groepsfase

31-10-2022

Net zoals tijdens elk WK doen er ook in Qatar 32 verschillende landen mee. Buiten gastland Qatar zijn er dus 31 landen geweest die zich hebben moeten plaatsen voor één van de grootste sportevenementen ter wereld. Dit jaar doen er 5 landen uit Azië, 5 landen uit Afrika, 4 landen uit Midden- en Noord-Amerika, 4 landen uit Zuid-Amerika, 13 landen uit Europa en 1 land uit Oceanië mee aan het WK. Dit laat overigens snel zien hoe het Europese voetbal er op staat in vergelijking met de rest van de wereld. In dit artikel vertellen we je alles over de 8 poules, waarin tijdens het WK in Qatar wordt gespeeld. Natuurlijk geven we je ook onze verwachting wat betreft de 2 ploegen die doorgaan uit de poule.

Poule A: Qatar, Ecuador, Senegal, Nederland

Of het nu toeval is of niet, we beginnen in dit artikel met de poule van ons eigen Nederland. Nederland is dit jaar ingedeeld bij gastland Qatar, het Zuid-Amerikaanse Ecuador en het Afrikaanse Senegal. Stuk voor stuk landen waar Nederland in de geschiedenis nog maar amper tegen heeft gespeeld. Wat dat betreft kunnen we ook kort zijn en stellen dat Nederland de absolute topfavoriet is voor de groepswinst.

Nederland en Senegal gaan door

Als we kijken naar de andere 3 landen, dan hebben wij zelf de mooiste herinneringen aan Senegal. En dan met name aan het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea. Met sterren als Papa Bouba Diop en El Hadji Diouf veroverden de Noord-Afrikanen de harten van menig voetballiefhebber. Van de tegenstanders van Nederland is het dan ook Senegal dat op de hoogste plek op de FIFA wereldranglijst staat. Met een 18e plek staan zij enigszins ruim voor Qatar (50e) en Ecuador (44e). Hierdoor verwachten wij dat de Afrikanen samen met Nederland naar de volgende ronde gaan. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,90 op.

Poule B: Engeland, Iran, Verenigde Staten en Wales

Het kan aan ons liggen, maar wij kunnen het ons voorstellen als Iran zich nu al enigszins buitengesloten voelt in poule B. Ze zijn het enige niet Engels sprekende land van de groep en daarbij weten we allemaal al jaren dat Iran en de Verenigde Staten op gespannen voet leven. Net als in de poule van Nederland is er in deze poule wat ons betreft ook één grote favoriet voor groepswinst. We zijn het er natuurlijk allemaal over eens dat dit Engeland is. Wel moeten we daarbij zeggen dat Engeland al bijzonder lang niet meer heeft gewonnen. Van de laatste 6 interlands wisten The Three Lions er namelijk geen eentje te winnen. Is Football coming home (again)?

Engeland en Verenigde Staten gaan door

De strijd om de 2e plek wordt wat ons betreft een zeer spannende. Wordt dit het Wales van Gareth Bale, het Amerika van Giovanni Reyna en Sergiño Dest of gaat Iran voor een daverende verrassing zorgen? Als we de FIFA Wereldranglijst mogen geloven is er bijzonder weinig verschil tussen de 3 teams. De VS staat op een 16e plek, Wales op een 18e plek en Iran op de 20e plek. Ons gevoel zegt dat de Verenigde Staten het meeste ervaring op toernooien hebben, waardoor dit zomaar eens de doorslag zou kunnen geven. Om die reden denken wij dat Engeland samen met de VS een rondje verder gaat. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,90 op.

Poule C: Argentinië, Saoedi Arabië, Mexico en Polen

In groep C gaan we genieten van twee van de beste aanvallers die de afgelopen jaren op de Europese voetbalvelden hebben gespeeld. Natuurlijk gaat dit in de eerste plek om de Argentijn Lionel Messi. Maar erg dicht in de buurt hiervan komt de Pool Robert Lewandowski. Voor Leo Messi wordt het waarschijnlijk zijn laatste WK, waardoor hij er nog een keer alles aan zal gaan doen om naast de Copa America ook het WK te winnen. Voor de Ajacieden onder ons is dit ook een zeer interessante poule, aangezien hier een aantal (ex)-spelers van de Amsterdammers gaan spelen. Wat te denken van Edson Alvarez, Jorge Sanchez, Lisandro Martinez en Nico Tagliafico?

Argentinië en Mexico gaan door

De nummer 1 in deze poule lijkt wat ons betreft duidelijk, Argentinië. Wij denken dat de tweede plek een bikkelharde strijd wordt tussen Polen en Mexico, waarbij laatstgenoemde toch een streepje voor heeft. Polen liet het onlangs namelijk lelijk afweten tegen Nederland, waarbij het lijkt alsof Lewandowski het volledig alleen moet doen. Om die reden verwachten wij dat Argentinië en Mexico doorgaan. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,30 op.

Poule D: Frankrijk, Denemarken, Australië, Tunesië

In poule D zien we wereldkampioen Frankrijk dat het moet gaan opnemen tegen Denemarken, Australië en Tunesië. Wij zijn vooral benieuwd naar hoe de Fransen zich gaan weerhouden tegen de Denen. Beide ploegen speelden onlangs met enige regelmaat tegen elkaar, waarbij het toch echt de Denen waren die de overhand hadden. Frankrijk wordt wereldwijd gezien als één van de grote favorieten bij de bookmakers. Echter moet er dringend iets veranderen, omdat de resultaten de laatste maanden om te janken zijn.

Frankrijk en Denemarken gaan door

Dit is één van de poules, waarbij je eigenlijk al zeker weet wie er doorgaan naar de knock-out ronde. Van Australië mogen we ondanks de adviserende rol van Guus Hiddink niet al te veel verwachten. Ditzelfde mogen we zeggen van Tunesië, waardoor je hier eenvoudig kunt invullen dat Frankrijk en Denemarken doorgaan. Dit levert je bij TOTO een quotering van 1,40 op. Daarbij is het alleen nog de vraag wie zich als eerste gaat plaatsen. Gaat Denemarken voor een kleine verrassing zorgen?

Poule E: Spanje, Duitsland, Japan, Costa Rica

Poule E is er net als groep D eentje waarbij je eigenlijk al wel een beetje weet wat er gaat gebeuren. Wel is dit de eerste poule waar twee absolute toplanden en tevens oud-wereldkampioenen elkaar zullen treffen. De wereldkampioen van 2006 gaat het hier namelijk opnemen tegen de wereldkampioen van 2010. Natuurlijk gaat dit over Spanje en Duitsland, twee landen waarbij het lijkt alsof ze niet zo sterk als voorheen zijn. Echter blijven het absolute giganten in de voetbalwereld en kunnen ze altijd verrassen. Vooral die gekke oosterburen van ons.

Spanje en Duitsland gaan door

Dit is op het eerste oog slecht nieuws voor Japan en Costa Rica. Waar Japan nog wel eens kan verrassen kunnen de Costa Ricanen wat ons betreft beter aan de Caraïbische Zee blijven. Het lijkt ons namelijk leuker om met een cocktailtje naar wat surfers te kijken dan met 4-0 op je kloten te krijgen van Duitsland of Frankrijk. Ach, misschien is deze opmerking ook wel de reden dat wij achter een laptop zitten en dat anderen op een WK Voetbal staan. Wij verwachten in ieder geval dat Spanje en Duitsland zich eenvoudig gaan plaatsen voor de 1/8 finale. Dit levert je bij Circus slechts een quotering van 1,20 op. Wellicht leuk voor je combinatie outright betje.

Poule F: België, Canada, Kroatië, Marokko

Poule F is de groep van onze zuiderburen. België neemt het namelijk op tegen Canada, Kroatië en Marokko. Ondanks dat België op papier absoluut de favoriet is, zit er geen enkel team in deze poule die er niets van kan. Daarbij is het voor België opnieuw de laatste kans om met de succesvolle generatie voor het eremetaal te gaan. Nu zijn spelers als Lukaku, De Bruyne en Hazard nog enigszins op een acceptabele leeftijd. Iets dat over 4 jaar wel anders is. Kunnen de Belgen dan nog een keer alles uit de kast trekken en de finale bereiken?

België en Kroatië gaan door

De tegenstanders van België liegen er niet om. Groentje Canada heeft in de vorm van Davies en David twee geweldige spelers in het team. Om over het Marokko van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui nog maar te zwijgen. Daarnaast blijft Kroatië altijd een outsider om zeer ver te komen in het toernooi. Het was dan ook geen toeval dat de Kroaten 4 jaar geleden nog in de finale van het WK stonden. Daarbij is een groot deel van deze spelers nog altijd aanwezig in het team. Wij kiezen toch voor België en Kroatië die in deze poule aan het langste eind zullen gaan trekken. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,61 op.

Poule G: Brazilië, Servië, Zwitserland, Kameroen

Dan komen we eindelijk aan bij de poule van het land dat het vaakst wereldkampioen is geworden: Brazilië. De Goddelijke Kanaries mogen het in hun poule opnemen tegen het Servië van Dusan Tadic, de altijd lastige Zwitsers en het Kameroen van goalie André Onana. We weten allemaal dat Brazilië hoogstwaarschijnlijk eerste gaat worden, waarbij het altijd de vraag is of alle ego’s binnen de selectie hun koppie erbij kunnen houden. Wijzelf zijn vooral benieuwd of we ook echt gaan genieten van de samba. Iets waar je met spelers als Neymar en Antony stiekem best vanuit mag gaan.

Brazilië en Servië gaan door

Waar Brazilië veruit de beste ploeg heeft van deze groep, wordt de strijd om de tweede plek een lastige. Hierin lijkt Servië op papier de beste ploeg te hebben. Zeker met een topspits als Aleksandar Mitrovic in de gelederen. We weten daarbij allemaal dat het enorm belangrijk is om een goede spits te hebben. Hierin lijken de Serviërs een groot voordeel te hebben, waardoor wij kiezen voor Brazilië en Servië als de twee ploegen die doorgaan. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,50 op. Of kunnen Zwitserland of Kameroen toch verrassen?

Poule H: Portugal, Ghana, Uruguay, Zuid-Korea

Het WK 2022 wordt hoogstwaarschijnlijk het laatste kunstje van één van de grootste spelers aller tijden. Dit gaat natuurlijk over niemand anders dan Cristiano Ronaldo. Samen met zijn Portugese teamgenoten neemt hij het op tegen het Ghana van Mohammed Kudus, Uruguay en Zuid-Korea. Hierin lijkt het op het eerste gezicht een eitje voor Portugal te worden als we het hebben over het doorgaan naar de volgende ronde. Zeker omdat er buiten CR7 ook giganten als Joao Felix, Diogo Jota en João Cancelo op het veld zullen staan.

Portugal en Uruguay gaan door

Naast Portugal schatten wij Uruguay het hoogste in. Daarbij moeten wij overigens direct denken aan een wedstrijd tussen Uruguay en Ghana op het WK 2010. Hier pakte Luis Suarez een rode kaart door een bal met de hand van de lijn te halen, waardoor niet Ghana maar Uruguay doorging. Een wedstrijd die ze in Ghana waarschijnlijk absoluut niet zijn vergeten, waardoor er met het mes tussen de tanden zal worden gespeeld. Profiteert Zuid-Korea hiervan? Of is het gewoon Uruguay dat met een aantal sterspelers doordendert richting de laatste 16? Wij verwachten dit laatste! Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,61 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën