WK 2022 - de favorieten

WK 2022 - de favorieten

31-10-2022

Het WK 2022 in Qatar komt alsmaar dichterbij. Daarbij hopen we natuurlijk allemaal dat Nederland hoge ogen gaat gooien. Wat dat betreft is het positief te noemen dat Frenkie de Jong en Memphis Depay weer fit zijn. Voor laatstgenoemde zal het zijn tweede WK worden. Gaat hij het net zo goed doen als tijdens het WK van 8 jaar geleden in Brazilië? Nederland behoort uiteraard absoluut niet tot de grote favorieten voor de eindoverwinning. Hierbij kijken we waarschijnlijk veel sneller naar landen als Frankrijk of Brazilië. In dit artikel vertellen wij jou alles over de potentiële kanshebbers voor de wereldtitel. Uiteraard voorzien wij jou ook van de huidige quoteringen wat betreft de kanshebbers.

Wie gaat er vandoor met de wereldtitel?

Ruim 4 jaar geleden, tijdens het laatste WK, wist Frankrijk in eigen huis de wereldtitel te pakken. Dit deden zij op een overtuigende manier door bijna alles te winnen en in de finale met 4-2 te sterk te zijn voor het verrassend goed presterende Kroatië. Het was voor de Fransen de tweede keer dat zij de wereldtitel in eigen huis veroverden. Toentertijd was het overigens geen verrassing dat de Fransen zouden gaan winnen, aangezien zij op dat moment veruit de beste selectie hadden. Het is dan ook niet gek dat ze ook dit jaar weer worden genoemd als eventuele wereldkampioen.

Naast Frankrijk zien we ook dat Brazilië en Argentinië hoge ogen gooien bij de bookmakers. Voor eerstgenoemde is dit natuurlijk niet gek als we de selectie bekijken. Met spelers als Neymar, Marquinhos en Ederson ben je eigenlijk al genoodzaakt heel ver te komen. Wat Argentinië betreft zijn wij meer verbaasd, aangezien de Argentijnen het toch vooral van Lionel Messi moeten hebben. Natuurlijk behoort hij nog steeds tot de absolute wereldtop, echter kan hij het niet alleen en zijn de meesten van zijn teamgenoten helaas niet van de absolute wereldsterren. Maar wie gaat er nu precies vandoor met de winst? Het antwoord op die vraag weten wij natuurlijk niet. Wel kunnen we je enigszins op weg helpen.

Brazilië is de topfavoriet!

Als we kijken naar de bookmakers, dan is Brazilië de grote favoriet. Dit komt waarschijnlijk door de vlekkeloze kwalificatie, waarin ze iedereen aan gort wisten te spelen. Zoals hierboven al gezegd hebben ze misschien wel de sterkste selectie en hebben ze daarbij normaal gesproken de ervaring om heel ver te komen op eindtoernooien. Voor Brazilië, ook onze favoriet, ontvang je bij de meeste bookmakers een vergelijkbaar bedrag. Dit ligt bij Jack’sCircusbet365 en bijvoorbeeld Unibet op 5,00.


Frankrijk minder overtuigend dan 4 jaar terug

Bij de meeste bookmakers wordt Brazilië gevolgd door Frankrijk en Argentinië. Wat betreft Frankrijk zijn wij zeer benieuwd wat hier uit gaat komen. Zoals gezegd zijn zij de regerend wereldkampioen. Wel is duidelijk dat zij niet meer de vorm hebben van een tijd geleden. Spelers als Griezmann en Pogba zijn overduidelijk uit vorm, waarbij laatstgenoemde het WK in Qatar niet eens gaat halen. Daardoor zullen de meeste ogen gericht zijn op Kylian Mbappe en Karim Benzema. Dit zijn uiteraard absolute wereldsterren, toch moet gezegd worden dat het bij de rest allemaal niet meer zo overtuigend is als een aantal jaar terug. Dit is dan ook goed terug te zien in de recente resultaten. Wij zien Frankrijk daarom niet als topkandidaat. Bij Unibet en Jack’s ontvang je momenteel een quotering van 7,50 voor eindwinst voor Frankrijk.

Argentinië: te afhankelijk van Messi?

Wat betreft Argentinië kunnen we enigszins kort zijn. Wij zien het simpelweg niet gebeuren dat Lionel Messi zijn land in zijn eentje naar de wereldtitel schiet. Het is inderdaad nog steeds een legende, maar op een WK heb je toch echt hulp van anderen nodig. Natuurlijk zijn er de nodige topvoetballers in de selectie van de Argentijnen, maar het wordt een fikse uitdaging. Bovendien is het ook nog de vraag of één van die topspelers, Paulo Dybala, überhaupt wel aanwezig gaat zijn. Ditzelfde geldt overigens voor Angel Di Maria. De wereldtitel voor Argentinië levert je, net als voor Frankrijk, bij Jack’s, Unibet en bet365 een quotering van 7,50 op.

Overige outsiders

Natuurlijk dienen we op het WK altijd rekening te houden met de nodige outsiders. Wat te denken van Spanje, Duitsland, Engeland, Portugal, België en misschien zelfs Nederland? Op papier lijken de meeste landen niet zo sterk als voorheen. Toch zitten al deze teams nog vol sterren en moet je sommige landen simpelweg niet onderschatten. Dit hebben we 4 jaar geleden met Kroatië wel gezien. Hieronder volgt een overzicht van de tien grootste kanshebbers voor eindwinst op het WK 2022 in Qatar:

De kansen van Nederland op het WK

Wij Nederlanders zijn altijd vrij positief als het gaat om de eindklassering voor ons land. Zeker na een overwinning op een land als België in de Nations League. We moeten echter wel realistisch blijven. De kans op WK-winst voor Nederland is nihil. We hebben namelijk niet voor niets de WK-finale 3 keer verloren. Het is dan ook niets voor niets dat de quoteringen voor winst van Nederland bij alle bookmakers rond de 14,00 liggen. Een finaleplek levert je overigens ook nog een leuke quotering op. Zo levert een finaleplek voor Nederland je bij Jack’s een quotering van 6,00 op. Met de gouden pik van Louis weet je het natuurlijk nooit!

Een kwartfinale plek voor Nederland

Wij zijn zelf echter van mening dat een kwartfinale plek het maximaal haalbare is voor de ploeg van Louis van Gaal. De poule moet lukken, wellicht nog een rondje tegen een minder land, waarna het zomaar zou kunnen dat we opeens een topland treffen. Hierin zien wij Nederland het op dat moment niet redden, waardoor een plek bij de laatste acht het hoogst haalbare zal zijn. Bij bet365 levert een kwartfinale plek voor Nederland je een quotering van 1,72 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën