WK 2022 - de topscorers

WK 2022 - de topscorers

31-10-2022

In eerdere artikelen op onze WK pagina heb je meer kunnen lezen over de kanshebbers op het winnen van het aankomende WK 2022 in Qatar. Hierin kwam naar voren dat het vooral zaak wordt Brazilië en Frankrijk goed in de gaten te houden. Op het WK draait het natuurlijk allemaal om de uiteindelijke winnaar. Toch zijn er elk jaar spelers die zowaar ineens opvallen en vervolgens een megatransfer verdienen. Denk hierbij onder andere aan een speler als James Rodríguez. Hij werd gedeeld topscorer op het WK in 2014, verdiende zijn transfer en heeft de verwachtingen vervolgens nooit helemaal waar kunnen maken.

Ook dit jaar wordt er weer het nodige verwacht van de wereldsterren van nu. En we kunnen wel stellen dat we weer gaan genieten van geweldige fenomenen als Karim Benzema, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en bijvoorbeeld Neymar. Maar wie gaat er dit jaar vandoor met de titel ‘Topscorer van het WK’? Wij behandelen een vijftal spelers, van wie wij denken dat zij een grote kans maken op het winnen van deze prestigieuze prijs, ook wel de ‘Gouden Schoen genoemd’.

Harry Kane - Engeland

We kunnen deze lijst natuurlijk niet anders beginnen dan met de topscorer van het WK 2018 in Frankrijk. Tijdens dit toernooi in Frankrijk was het de Engelsman Harry Kane die er vandoor ging met de Gouden Schoen. Alleen al in de groepsfase wist de spits van Tottenham Hotspur er 5 te maken, waarna hij er in de achtste finale tegen Colombia nog eentje bij prikte. Uiteindelijk was hij met 6 goals de grote doelpuntenmaker van het toernooi. Niet dat het Engeland overigens heel veel deerde, aangezien zij in de halve finale verloren van Kroatië.

Dit jaar is Harry Kane opnieuw dé grote man bij de Spurs. Hij scoort er zowel in de competitie als in de Champions League weer lekker op los en lijkt dus met een goede vorm naar het WK te gaan. Bij alle bookmakers is Harry Kane de favoriet voor deze prijs. De hoogste quotering ontvang je bij Jack’s en Unibet. Hier ontvang je een quotering van 9,00 als Harry Kane de Gouden Schoen wint.

Kylian Mbappe - Frankrijk

Nummer twee op de lijst van favorieten is bij de meeste bookmakers Kylian Mbappe. De Fransman is momenteel misschien wel de beste speler op de wereld en wordt geroemd om zijn ongelooflijke snelheid en kracht, waarmee hij elke tegenstander weer overhoop schiet. Niet voor niets in de grote ster van Frankrijk opnieuw een van de topscorers in zijn land en schiet hij ook in de Champions League met scherp. Tijdens het vorige WK in Frankrijk maakte de jongeling er al 4. Inmiddels is hij ruim 4 jaar verder en verwachten wij eigenlijk nog meer van de spits.

Gaat hij het opnieuw laten zien? En maakt hij zijn naam waar als een van de allerbeste spelers van dit moment? Wijzelf hebben bijzonder veel vertrouwen in de Fransman. De quotering voor Kylian Mbappe als topscorer ligt bij Jack's, Unibet en bet365 op 10,00. Een mooie quotering voor zo’n ongelooflijke topspeler.

Karim Benzema - Frankrijk

De vraag of Kylian Mbappe topscorer van het WK gaat worden zal deels ook afhankelijk zijn van zijn landgenoot Karim Benzema. De aanvaller van Real Madrid, die onlangs beslag legde op de titel Wereldvoetballer van het Jaar, zal samen met de jongeling te zien zijn in de voorhoede van de Fransen en schroomt er niet om de nodige aandacht op zichzelf te vestigen. Hierdoor kan het voorkomen dat beide vedettes elkaar in de weg gaan zitten.

Voor Karim Benzema zal het voor het eerst in een lange tijd zijn dat hij zich weer zal melden op een WK. Door zijn dubieuze rol in een afpersingszaak miste hij het vorige WK in eigen land. Des te meer reden meer King Benz om het op het WK 2022 in Qatar wel te laten zien. De quotering voor Karim Benzema als topscorer van het WK ligt bij Jack’s op een keurige 15,00. Niet gek voor de allerbeste speler van het jaar 2022.

Lionel Messi - Argentinië

Net als alle grote toernooien zullen ook tijdens het WK 2022 in Qatar veel ogen weer gericht zijn op de Argentijnse superster Lionel Messi. Waar de spelers van Paris SG vorig jaar de nodige moeite kende zich aan te passen aan een nieuwe club, zien we dit jaar bij vlagen weer de oude Messi. En dat blijft toch echt een genot om naar te kijken. Vorig jaar kwam een droom van Messi uit toen hij samen met zijn Argentijnse teamgenoten de Copa America binnen haalden. Op dat moment spraken voetballiefhebbers van over de gehele wereld uit dat Messi nu echt de grootste aller tijden is. Echter zullen er altijd criticasters zijn die zullen zeggen dat dit alleen kan als hij ook het WK gaat winnen.

Wij zien Messi nog steeds op ongekende hoogte staan, alleen ben je wel afhankelijk van teamgenoten. En daar schort het wat ons betreft enigszins aan bij Argentinië. Nu weet je het nooit met Messi, vandaar dat hij nog steeds vrij hoog staat bij de bookmakers. Voor Lionel Messi als topscorer ontvang je bij Circus een quotering van 13,00.

Memphis Depay - Nederland

Natuurlijk sluiten we deze lijst af met de huidige topscorer van het Nederlands Elftal. Wat Memphis Depay de laatste jaren in Oranje laat zien is van ongekende klasse. Dit gaat zelfs zo goed dat het een kwestie van tijd is dat hij de topscorer aller tijden van Nederland gaat worden. Op dit moment heeft hij nog 8 doelpunten nodig op Robin van Persie van de troon te stoten. Als Depay in dit tempo doorgaat, gaat dit 100% gebeuren. Gelukkig voor hem is hij weer fit en kan hij hopelijk in vorm aantreden op het WK.

Hierin is de kans op doelpunten uiteraard aanwezig. Zeker in een poule met Senegal, Ecuador en Qatar. In de laatste 13 interlands wist de Barcelona-spits maar liefst 14(!) te scoren. Trekt hij dit door op het aankomende WK 2022 in Qatar? Wij hebben goede hoop. Memphis Depay als topscorer op het WK levert je bij Circus een quotering van 25,00 op.

Wie pakt de Gouden Schoen op het WK 2022 in Qatar?

Heb jij vertrouwen in de bovenstaande genoemde spelers? Of zie jij een andere speler volledig boven zichzelf uitsteken? Laat het ons gerust weten! Dan helpen wij jou verder met alle tips tijdens het WK 2022 in Qatar. Wij bereiden je voor op elke wedstrijd, vertellen je alle informatie over beide ploegen en geven je een wedtip die jij kunt toevoegen aan jouw wedstrookje. Op deze manier wordt het WK nog spannender. En vergeet absoluut niet om de quoteringen te allen tijde te vergelijken in onze Oddsvergelijker. Zo kan het WK 2022 in Qatar ook voor jou erg lucratief eindigen. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën