WK 2022 | De outright tips

WK 2022 | De outright tips

14-11-2022

De competities zitten erop, waardoor vanaf deze week alle ogen alleen nog maar op het WK in Qatar gericht zijn. Aanstaande zondag neemt thuisland Qatar het op tegen Ecuador, terwijl het Nederlands Elftal een dag later begint aan haar campagne tegen Senegal. Is dit voldoende tijd voor de ploeg van Louis van Gaal om zich hierop voor te bereiden?

Natuurlijk is er tijdens dit WK wat betreft wedden meer mogelijk dan ooit. Om die reden hebben wij een aantal interessante outright weddenschappen voor je geselecteerd die we in dit artikel zullen bespreken. Durf jij het aan en beleef je het WK op een nog spannendere manier?

De topscorer van Nederland

We beginnen met de outrights over de topscorer van het Nederlands Elftal. Normaal gesproken is deze voorspelling absoluut een fluitje van een cent. Er is maar 1 speler die tegenwoordig bij elk doelpunt is betrokken en die waarschijnlijk op termijn de topscorer allertijden van Nederland gaat zijn. We hebben het natuurlijk over Memphis Depay. Er is echter een probleem, de beste man is lang geblesseerd geweest, heeft geen wedstrijdritme en zal de eerste wedstrijd tegen Senegal waarschijnlijk al aan zich voorbij moeten laten gaan.

Depay of Bergwijn?

Toch is de spits van FC Barcelona nog altijd de favoriet bij de bookies om topscorer te worden van het Nederlands Elftal. Zo ontvang je bij Circus een quotering van 2,40 wanneer Depay de meeste goals voor Oranje scoort tijdens het WK. Echter zien we een andere speler het laatste jaar ook aardig excelleren onder Louis van Gaal. Steven Bergwijn mag dan wel niet in grootse vorm verkeren, bij Oranje doet hij het altijd goed. Voor Steven Bergwijn als topscorer ontvang je bij hetzelfde Circus een quotering van 7,00. Ons lijkt het vooral tussen deze twee spelers te gaan. Verder ontvang je voor Cody Gakpo een quotering van 12,00 en voor Vincent Janssen een quotering van 17,00. Een verrassing lijkt hier dus wel in de maak.

De Gouden Handschoen

Elk jaar zijn er bepaalde spelers die hun team enorm verder helpen. Een van de belangrijkste speler hierin is vaak de keeper. Ken jij bijvoorbeeld nog spelers als Keylor Navas van Costa Rica en Ochoa van Mexico? Twee keepers die een bijzonder groot aandeel hadden in de prestaties van hun landen op eerdere toernooien. Vier jaar geleden ging deze eer naar Thibaut Courtois, de goalie van het Belgische elftal. Toch dienen we dit WK zeker rekening te houden met een aantal keepers van absolute wereldklasse.

Verdedigt Courtois zijn titel?

Als we de bookmakers mogen geloven, dan is Alisson Becker van Brazilië (en Liverpool) de grote favoriet. Bij Circus ontvang je dan ook een quotering van 5,50 voor de Braziliaan. Absoluut geen gekke gok, aangezien Brazilië nog altijd de grote favoriet van het toernooi is. Wijzelf zijn redelijk fan van Courtois en zien in hem een ontzettend dragende speler van de Rode Duivels. Wint hij de Gouden Handschoen voor de twee keer? Dan ontvang je bij bet365 een quotering van 6,00.

Andere kanshebbers zijn Unai Simon van Spanje en natuurlijk Manuel Neuer van Duitsland. Wij verwachten echter dat laatstgenoemde niet gigantisch ver gaan komen, waardoor wij toch de keuze maken uit Alisson Becker en Courtois. Met de Belg als favoriet. Spreid je winkansen!

Doelpuntrijke poules

Een derde leuke wedmarkt is om te bepalen in welke groep de meeste doelpunten gaan vallen. In welke van de acht poules zit de meest aanvallende, kwetsbare teams die voor het meeste spektakel gaan zorgen? De bookmakers zien in groep E de meeste kans. Dit is de poule van Spanje, Costa Rica, Duitsland en Japan.

Groep E als meest doelpuntrijke?

Wij denken dat dit voornamelijk komt door het feit dat er 2 toplanden inzitten en 2 op papier mindere landen. Daarnaast is Duitsland gewoon een land dat veel scoort. Wel moet gezegd worden dat Spanje en Duitsland de laatste jaren niet meer de meest bijzondere hoge uitslagen neerzetten. Daarom hebben wij onze twijfels bij deze groep als meest doelpuntrijke. Bij Circus ontvang je voor Groep E een quotering van 4,50.

Wij zien zelf in groep H wel een kanshebber. Dit is de poule van Portugal, Uruguay, Ghana en Zuid-Korea. Portugal kent altijd wel een zeer doelpuntrijke pot tijdens een toernooi en met Afrikaanse ploegen weet je het simpelweg nooit. Het is een zeer lastig te voorspellen wedmarkt, toch gaan wij voor groep H. Dit levert je bij bet365 een quotering van 9,00 op.

Spelersmarkten

Tot slot delen we je mee dat er veel mogelijk is in het wedden op verschillende prestaties van spelers. Hierin is het altijd leuk om te kijken naar de prestaties van een aantal absolute vedettes. Zo kan je onder andere inzetten op Cristiano Ronaldo. Gaat de Portugees meer of minder 2,5 doelpunten scoren tijdens het toernooi? Wij verwachten van wel. Ondanks zijn mindere vorm weet hij altijd wel één of meerdere penalty’s te scoren of op de juiste plek te gaan. Bij Jack’s ontvang je hier een quotering van 1,75 voor.

Neymar - Meer dan 3,5 doelpunten

Drie andere giganten van het moment zijn natuurlijk Neymar, Kylian Mbappe en Lionel Messi. Ook op hen kan je natuurlijk de nodige bets plaatsen. Wij verwachten dat Neymar Brazilie met meerdere goals zeer ver in het toernooi gaat brengen. Meer dan 3,5 denken wij zelf. Dit levert je bij Unibet een quotering van 2,75 op. Een mooie quotering, aangezien je nu al weet dat Brazilië regelmatig tot scoren zal komen tijdens de poulefase.

Kylian Mbappe - Meer dan 3,5 doelpunten

Voor Kylian Mbappe kunnen we hetzelfde verwachten. Ook de Fransen komen ongetwijfeld redelijk ver. In de poulefase lijkt daarbij alleen Denemarken een potentiële sta-in-de-weg. Toch verwachten wij dat ook Mbappe zijn vorm doorzet en veel gaat scoren tijdens dit WK. Op het vorige WK in 2018 scoorde hij maar liefst 4 doelpunten. Meer dan 3,5 doelpunten voor Mbappe levert je bij Jack’s een quotering van 2,30 op.

Lionel Messi - Meer dan 1,5 assist

Tot slot kijken we nog even naar Lionel Messi. Hij is dit seizoen weer ouderwets in bloedvorm en is en blijft dé man bij Argentinië. Het is zijn laatste toernooi en het is daardoor aannemelijk dat hij nog een keer wil vlammen. Wat betreft Messi kan je er ook zeker van zijn dat hij wat assists gaat geven. Wij denken dat dit er zeker meer dan 1,5 gaat worden. In 2018 gaf Messi 2 assists in vier wedstrijden, dus dit klinkt zeker als een mooie weddenschap. Bij Unibet ontvang je hier een quotering van 1,60 voor.

Het vergelijken van odds

Er zijn nog veel meer wedmarkten te bedenken die je volledig kunt uitzoeken bij jouw favoriete bookmaker. Struin het internet af, zoek naar de juiste wedmarkten en maak, waar mogelijk, gebruik van onze Oddsvergelijker. Dit levert je op de termijn een stuk hogere potentiële winsten op. En dat is toch uiteindelijk waar we voor spelen?

Verder kun je nog meer inspiratie opdoen met onze dagelijkse previews, maar ook met de andere artikelen die al in de WK sectie te vinden zijn!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën